Hlavní obsah

Henry slíbil, že zůstane v Arsenalu do konce kariéry

LONDÝN

Arsenal se nemusí bát, že ztratí jednu ze svých největších hvězd a současného kapitána Thierryho Henryho. Francouzský kanonýr si kvůli zranění už v této sezóně nezahraje, ale slíbil, že až se uzdraví, bude připraven pomoci londýnskému fotbalovému klubu znovu k nejvyšším metám a zůstane mu věrný až do konce kariéry. Smlouvu má zatím do roku 2010.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Thierry Henry.

Článek

Dres Kanonýrů Henry naposledy oblékl před týdnem v osmifinále Ligy mistrů proti Eindhovenu, v němž si natrhl břišní sval a poranil třísla. "Ale spekulace, že to byl můj poslední zápas, jsou mylné. Lidi ve Francii i tady v Anglii pořád říkají, že odejdu. Není to pravda. Nikdy. Zůstanu tady do konce života," citovala jej dnešní britská média.

Devětadvacetiletého Henryho pronásledovaly zdravotní problémy celou sezónu. Spoluhráč Tomáše Rosického to připisuje extrémně náročnému loňskému roku. "S věkem to rozhodně nesouvisí. Je to daň za počet zápasů. Jen se podívejte na Ribéryho, Makeleleho, Gallase, Vieiru. Ti všichni jsou také zranění," připomněl své reprezentační kolegy.

Další blok evropské kvalifikace je na programu už za necelé dva týdny. Neúnosný program národních týmů je trnem v oku i trenérovi Arsenalu Arsénu Wengerovi. Obvinil totiž vedení francouzské reprezentace, že může za Henryho problémy. "Po mistrovství světa musel hrát všechny přáteláky, i když byl fyzicky na dně," postěžoval si Wenger. "Francouzi s ním špatně zacházeli. Zaplatil daň za úspěchy," dodal na adresu svých krajanů.

Reklama

Související témata: