Hlavní obsah

Wenger viní z Henryho zranění reprezentaci Francie

LONDÝN

Francouzský trenér londýnského Arsenalu Arséne Wenger ostře napadl hráčskou politiku reprezentace své země. Přisoudil jí vinu na sérii zranění útočníka Thierryho Henryho, jež vyvrcholila minulý týden poraněným břišním svalem a tříslem, po nichž pro hvězdu Kanonýrů skončila sezóna. Wengerovi vadí, že už tak přetížený hráč musel hrát za reprezentaci i přípravné zápasy, v nichž jej navíc nikdo ani nevystřídal.

Foto: Internet

Arsene Wenger

Článek

"Thierry platí daň za svůj úspěch a hráčské kvality," řekl novinářům Wenger. "Zodpovídám za všechno, ale ne za to, co jsem neudělal. Francouzský národní tým s ním zachází od loňského mistrovství světa špatně," dodal trenér Arsenalu.

Vadí mu například, že hráči dal loni v srpnu čas na nabrání kondice, a proto se ho vzdal i v utkání kvalifikace Ligy mistrů, jenže Francie ho nominovala k přátelskému utkání s Bosnou. To se hrálo jen 14 dní poté, co se Henry vrátil z dovolené, navíc jej musel odehrát celé.

"Hrál i finále na mistrovství světa, tak proč ho potřebovali zkoušet i v přípravě?" rozčiloval se Wenger, podle nějž se zbytečné reprezentační pozvánky opakovaly i později. Výsledkem byl podle Wengera unavený hráč, náchylný ke zraněním.

Wenger tvrdí, že v létě třicetiletý Henry je ze svého nejčerstvějšího zranění deprimovaný. "Říkal mi, že ho to mrzí, prý nás nechal na holičkách. Ale on za své zranění přece nemůže," řekl Wenger a zopakoval, že se mu nelíbí, že klub hráče platí a dá mu volno, ale reprezentace ho nutí hrát. Henry by se měl zapojit do tréninku až začátkem července.

Reklama

Související témata: