Hlavní obsah

Rosický se po zranění cítí zcela v pořádku

PRAHA/LONDÝN

Zcela v pořádku se po nedávném zranění třísel cítí český fotbalista Tomáš Rosický. Záložník londýnského Arsenalu otestoval svůj stav ve středečním utkání Premier League proti Aston Ville, z něhož odehrál závěrečnou půlhodinu. „Bolest už definitivně ustoupila a můžu se zase plně koncentrovat jen na fotbal,“ těšilo kapitána české reprezentace.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Rosický si od fotbalu musel odpočinout necelé dva týdny. „Ta pauza nebyla vůbec příjemná. Po zranění třísel jsem se zapojil do tréninku poprvé v pondělí a v úterý mě trenér nominoval k utkání s Aston Villou. Byl jsem rád, že jsem se dostal na trávník alespoň na závěrečnou půlhodinu. Ověřil jsem si totiž, že jsem už zase zcela zdráv. Žádné problémy jsem nepociťoval, bolest už definitivně ustoupila a můžu se zase plně koncentrovat jen na fotbal,“ uvedl ve čtvrtek na svých internetových stránkách.

Se středečním výkonem svého klubu byl český středopolař spokojený. "Rychlé vedení nám přineslo klid a hrál se potom hodně zajímavý duel. Diváci museli být spokojeni, neboť se hrálo až do poslední minuty nahoru - dolů. Výhra byla důležitá, posunuli jsme se v tabulce před Liverpool, což je před zbytkem sezóny povzbuzením,“ doplnil Rosický, jenž se před utkáním stihl pozdravit s Patrikem Bergrem. Oba čeští hráči se poté v závěrečné fázi zápasu potkali i na trávníku. „Neviděli jsme se spolu hodně dlouho, bylo to moc příjemné setkání,“ hodnotila opora londýnského klubu.

Pozitivní zprávy z Anglie jsou dobré i pro reprezentačního kouče Karla Brücknera, který s Rosickým počítá pro kvalifikační dvojzápas s Německem a Kyprem. „Nad kvalifikací jsem zatím příliš neměl moc času přemýšlet. Na společnou přípravu bude dost času, skoro celý týden. Je dobře, že jsou v pořádku téměř všichni kluci a trenér nemusí dělat velké změny,“ potěšilo kapitána.

Před odletem do Prahy zřejmě Rosického čeká hecování s brankařkou jedničkou Arsenalu a německé reprezentace Jensem Lehmannem. „Na to abychom se o zápasu bavili ale ještě stále nebyl prostor. Možná si něco řekneme v neděli večer po utkání s Evertonem,“ uzavřel Rosický.

Reklama

Související témata: