Hlavní obsah

Manchester smetl Bolton, vyhrála i Chelsea

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United si v anglické lize jednoznačně poradili s Boltonem a uštědřili mu debakl 4:1. O zisku důležitých tří bodů rozhodli svými brankami Pak Či-song a Rooney, kterým vydatně sekundoval přihrávající Ronaldo. Manchester tak dál směřuje za ziskem titulu; v čele tabulky má šestibodový náskok před Chelsea, která rovněž tříbrankovým rozdílem porazila Sheffield United.

Článek

Manchester nepřipustil v souboji s Boltonem žádné komplikace a za výhrou šel hned od úvodních okamžiků. Po 14 minutách se po Ronaldově přihrávce prosadil Korejec Pak Či-song a Portugalec se v roli nahrávače představil i za další tři minuty, kdy připravil druhou branku pro Rooneyho. Ten tak zaznamenal už svou padesátou trefu v dresu Manchesteru.

Oba úspěšní střelci si své úlohy ještě jednou zopakovali. Nejprve Pak Či-song dorazil do sítě Ronaldovu střelu a Rooney čtvrt hodiny před koncem zvýšil na 4:0 úspěšně zakončeným rychlým protiútokem, při kterém šel sám na brankáře Jääskeläinena.

Bolton, kterému se tak vůbec nevydařila oslava 300. zápasu pod vedením trenéra Sama Allardyceho, už jen snížil: pokutový kop se štěstím proměnil nejzkušenější hráč ligy Speed.

Brankář Tottenhamu dal gól ze hry

Chelsea šla za tříbodovým ziskem rovněž razantně a už po třech minutách otevřel střelecký účet Ševčenko ránou do horního rohu branky. Za další čtvrthodinu pak přidal pojistku Kalou, který zakončil z blízkosti do prázdné branky. O třetí branku se pak po změně stran postaral střídající Ballack. Německý reprezentant, který se příští týden představí v Praze při kvalifikačním utkání s Českou republikou, si naskočil na centr a hlavou zavěsil.

Utkání vyšlo také českému brankáři Petru Čechovi, který díky několika obtížným zákrokům udržel ligovou neprůstřelnost. Naposledy inkasoval v zápase proti Liverpoolu a od té doby drží čisté konto již 612 minut. V zápase ho ale potkala také menší peripetie, když při jednom zákroku o Čecha zakopl hostující Hulse a podle prvních informací si útočník přivodil zlomeninu kotníku. Český brankář vyvázl ze střetu s nakopnutým nártem.

Nevídaný kousek se podařil brankáři Tottenhamu Paulu Robinsonovi, který v utkání s posledním Watfordem dal gól střelou z vlastní poloviny hřiště. Robinson v 63. minutě rozehrával přímý kop kousek od vlastního pokutového území a jeho dlouhý nákop překvapivě skončil za zády jeho reprezentačního kolegy Fostera. Robinson tak přispěl k výhře 3:1, nebyla to však jeho první trefa v kariéře. V roce 2003 se prosadil hlavou a zajistil tehdy Tottenhamu remízu 2:2 v pohárovém souboji s Leedsem.

Premier League - 30. kolo:
Manchester United - Bolton 4:1 (14. a 25. Pak Či-song, 17. a 74. Rooney - 87. Speed z pen.), Chelsea - Sheffield United 3:0 (3. Ševčenko, 17. Kalou, 58. Ballack), Middlesbrough - Manchester City 0:2 (61. Distin, 74. Mpenza), Reading - Portsmouth 0:0, Tottenham - Watford 3:1 (41. Jenas, 63. Robinson, 85. Ghaly - 89. Henderson), Wigan - Fulham 0:0, Blackburn - West Ham United 1:2 (47. Samba - 71. Tevez z pen., 76. Zamora).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články