Hlavní obsah

Everton porazil Arsenal brankou v nastavení

LONDÝN

Nečekané zaváhání postihlo fotbalisty Arsenalu, kteří ve 30. kole anglické ligy prohráli na hřišti Evertonu poté, co jedinou branku zápasu inkasovali až v nastavení. Propásli tak šanci odskočit Liverpoolu, který jen remizoval s Aston Villou, a na třetím místě mají před ním náskok pouze jednoho bodu. Arsenal však odehrál o jedno utkání méně.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Útočník Arsenalu Thierry Henry

Článek

Arsenal, který nastoupil bez trojice elitních útočníků Henry, Van Persie, Adebayor, se jen těžko dostával do šancí. Přesto byl střelecky aktivnější, ovšem zklamala ho jeho silná zbraň, tlak v závěrečné desetiminutovce. Do toho se naopak dostal Everton a často zaměstnával obranu Arsenalu. Převaha domácích vyústila v branku kanonýra Johnsona, který využil nepřehledné situace v pokutovém území zaviněné silným krupobitím a po rohovém kopu prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Kapitánovi české reprezentace Tomáši Rosickému, vracejícímu se po zranění, se tentokrát příliš nedařilo a trenér Wenger ho stáhl ze hřiště v 69. minutě.

Jen bezbrankovou remízu uhráli fotbalisté Liverpoolu, kteří nedokázali vstřelit branku na hřišti Aston Villy. Liverpool nenavázal na své výkony z předešlých kol a v ofenzivě se spíše trápil. Největší šanci měl až v samém závěru střídající Fowler, ale jeho hlavičku k tyči brankář Sörensen vyrazil.

Také Aston Villa měla v závěru několik slibných šancí, když se činil především český záložník Patrik Berger, který se na hřiště dostal čtvrt hodiny před koncem. Ani jedna z jeho tří nebezpečných střel z dálky ale neskončila mezi třemi tyčemi.

O záchranu bojující Charlton se vytáhl na Newcastle a zvítězil 2:0 zásluhou branek čínského záložníka Č' Čenga a Thomase z penalty. Charlton na osmnácté pozici ztrácí čtyři body na místo zaručující účast i v příštím ročníku nejvyšší anglické soutěže.

Premier League - 30. kolo:
Aston Villa - Liverpool 0:0, Charlton - Newcastle 2:0 (53. Č' Čeng, 88. Thomas z pen.), Everton - Arsenal 1:0 (90.+1 Johnson).

Reklama

Související témata: