Hlavní obsah

Útočník Sheffieldu si po střetu s Čechem nezahraje půl roku

SHEFFIELD

Český brankář Petr Čech si odnesl ze sobotního utkání anglické Premier League se Sheffieldem nepříjemný zážitek, ačkoli jeho Chelsea vyhrála 3:0. Po tvrdém souboji s ním si totiž nešťatně zlomil nohu útočník hostí Rob Hulse. Nejlepšího střelce Sheffieldu nyní čeká zhruba šestiměsíční pauza.

Článek

Sedmadvacetiletý útočník se v neděli podrobil náročné operaci, při níž mu byly na kost připevněny kovové výztuže. "Operující lékař byl s výsledkem více než spokojen. Mohli bychom ho mít zpátky dokonce dříve než za půl roku," řekl klubovému webu trenér Neil Warnock.

Hulse se ve 22. minutě utkání snažil usměrnit za Čechova záda míč, který se k němu na malém vápně odrazil. Vyhnul se odkopu Boulahrouze, špatně však míč trefil, sklouzl po něm levou podrážkou a to už se na zem položil Čech. Brankářova noha jej poté zasáhla nad levý kotník a už při dopadu na zem bylo zřejmé, že Hulse bude mít končetinu zlomenou.

Čech: Mrzí mě to

"Tahle zranění nevidí nikdo rád. Už při dopadu šla spodní část nohy úplně jinam, bylo jasné, že je to zlomené," řekl po utkání Warnock. "Když podobný zákrok uvidíte v televizi, automaticky odvrátíte zrak," dodal. Nyní jej čeká těžký úkol Hulseho nahradit, s osmi brankami je to jeho nejlepší střelec mužstva.

Český brankář souboje litoval. "Mrzí mě to, asi ho to hodně bolelo. Oba jsme šli po míči a najednou jsme se tvrdě střetli. Čekal jsem, že míč někdo odkopne a že se to asi odrazí, tak jsem chtěl vykrýt úhel," řekl čtyřiadvacetiletý brankář. "Byl jsem rád, že se mi podařilo zabránit gólu, ale pak jsem ho viděl ležet. Při pohledu na jeho nohu mi bylo jasné, že je to průšvih," popsal Čech.

"Samozřejmě to byla nešťastná náhoda, protože tenhle souboj nevypadal nebezpečně, ale pokaždé je hodně smutný pohled na zraněného fotbalistu," litoval protihráče. Sám podobný pocit zná velmi dobře. V říjnu loňského roku utrpěl po střetu se Stephenem Huntem z Readingu frakturu lebky, která jej vyřadila ze hry až do letošního ledna.

Reklama

Související témata: