Hlavní obsah

Na Lamparda zaútočil na hřišti Tottenhamu fanoušek

LONDÝN

Nechybělo mnoho a fotbalista Frank Lampard si ze čtvrtfinále Anglického poháru odnesl nejen vítězství 2:1 nad Tottenhamem, ale i pořádný monokl. Po skončení pondělního opakovaného duelu vtrhnul na hřiště opilý domácí fanoušek a na záložníka Chelsea zaútočil pěstí.

Článek

Chuligán se brzy dočkal trestu. Vedení Tottenhamu mu dnes do konce života zakázalo vstup na stadión. Klubu přesto hrozí sankce od Fotbalové asociace, která začala prověřovat bezpečnostní podmínky na stadiónu White Hart Lane.

"Viděl jsem, jak se ke mně ten chlápek blíží, a tak jsem si radši dával pozor. Kdybych se k němu otočil zády, asi bych jednu dostal," popsal incident deníku The Sun Lampard, který přesto uhnul útočníkově ráně pěstí jen tak tak. Fanouška pak usměrnila přivolaná ochranka. "Podle toho jak vypadal, bych řekl, že měl něco upito," dodal hráč.

"Ostraha asi trochu zaspala, pro příště musí být pozornější. Já bych z toho ale problém nedělal. Nikomu se nic nestalo, všechno je v pořádku," řekl kouč Chelsea José Mourinho. Opačný názor měl Jamie Redknapp, bývalá hvězda Liverpoolu a Lampardův bratranec. "Je to nechutné. Vždyť mohl mít nůž. Doufám, že z něj udělají odstrašující případ a pošlou na dlouho do vězení," prohlásil.

Podle vedení Tottenhamu vnikli po pondělním utkání na hřiště dva fanoušci a oba byli zatčeni. Na trávník stadionu White Hart Lane se prý dostal i jeden z příznivců Chelsea. Za podobné provinění hrozí fanouškům v Anglii tvrdé tresty, například doživotní zákaz vstupu na fotbal.

Reklama

Související témata: