Hlavní obsah

Podle Guardianu zaplatí Real Madrid za Hazarda 100 milionů eur

Podle britského deníku The Guardian zaplatí Real Madrid za záložníka Chelsea Edena Hazarda 100 milionů eur (přes 2,5 miliardy korun). Osmadvacetiletý belgický fotbalista by se po návratu trenéra Zinédina Zidana na lavičku "Bílého baletu" stal třetí posilou po obránci Éderu Militaovi z Porta a útočníkovi Luku Jovičovi z Eintrachtu Frankfurt.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Na odchodu! Manažer Chelsea Maurizio Sarri i hvězdný Belgičan Eden Hazard jsou před finále Evropské ligy v dobré náladě. Možná je to jejich poslední zápas v londýnském klubu.

Článek
Fotogalerie

O Hazardově přestupu na stadion San Bernabéu se spekuluje delší dobu. Už v říjnu držitel bronzu z loňského mistrovství světa prohlásil, že od dětství je jeho snem nastupovat za Real. Po finále Evropské ligy, v němž pomohl Chelsea k triumfu 4:1 nad Arsenalem dvěma brankami, připustil, že šlo pravděpodobně o jeho poslední zápas v dresu "Blues".

"Myslím, že je to sbohem, i když ve fotbale nikdy nevíte. Už jsem se ale rozhodl a teď čekám na stanovisko obou klubů. Toužím po nové výzvě. Tohle byl dokonalý konec," řekl Hazard, který má v londýnském celku smlouvu i na další sezonu. Už před dvěma týdny zažil přestup jeho mladší bratr Thorgan, kterého z Mönchengladbachu koupil Dortmund.

Po starším Hazardovi touží i Zidane, který se do Madridu vrátil v březnu poté, co před rokem po třetím vítězství v Lize mistrů po sobě Real opustil, stejně jako útočník Cristiano Ronaldo. Po jejich odchodu se "Bílému baletu" přestalo dařit.

V evropském Superpoháru podlehl městskému rivalovi Atléticu. V La Lize obsadil třetí místo za Barcelonou a Atléticem. Ve Španělském poháru vypadl s Barcelonou v semifinále a v Lize mistrů nestačil v osmifinále na Ajax Amsterodam. Jedinou trofej vybojoval Real v prosinci na klubovém mistrovství světa.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Belgický fotbalista Eden Hazard byl před finále Evropské ligy dobře naladěný.

Nenaplněné ambice odskákali trenéři. V říjnu skončil Julen Lopetegui, jehož nahradil Santiago Solari. Argentinský kouč však vydržel pouze do března.

Ihned po Zidaneově opětovném jmenování přišla média s informací, že mu vedení přislíbilo na letní přestupy 300 milionů liber (zhruba devět miliard korun). Mezi možnými posilami od začátku figurovalo i Hazardovo jméno.

Tři dny po Zidaneově návratu koupil Real za 50 milionů eur (téměř 1,3 miliardy korun) Brazilce Militaa. Srb Jovič vyšel podle médií na 60 milionů eur (1,5 miliardy korun), přičemž 12 milionů eur z této částky dostane Benfica Lisabon, z které do Frankfurtu přišel.

Reklama

Související témata: