Hlavní obsah

Finále Anglického poháru bude po sedmi letech opět ve Wembley

LONDÝN

Finále Anglického poháru se po sedmi letech vrátí na slavný londýnský stadion Wembley. Přestavěná aréna dostala v úterý od zastupitelstva městské části Brent bezpečnostní certifikát, který byl nutný k tomu, aby mohla být oficiálně otevřena veřejnosti. Finále nejstarší fotbalové soutěže na světě se uskuteční 19. května.

Foto: REUTERS/Toby Melville

Zbrusu nový fotbalový chrám Wembley

Článek

"Spousta lidí na tuhle chvíli dlouho čekala. Je to skvělá zpráva pro všechny anglické fanoušky. Jsem nesmírně šťastný, že mohu oznámit, že finále bude ve Wembley," řekl výkonný ředitel Fotbalové asociace Brian Barwick. V poháru jsou na programu semifinálové zápasy, ve kterých se utká tým českého brankáře Petra Čecha Chelsea s Blackburnem a Watford s Manchesterem United.

Představitelé londýnské čtvrti bezpečnostní certifikát stadiónu s kapacitou 90 000 míst udělili poté, co úspěšně prošel dvěma testy. Prvním byly městské slavnosti a druhým přípravné utkání týmů do 21 let mezi Anglií a Itálií, které skončilo remízou 3:3.

Naposledy se finále Anglického poháru ve Wembley hrálo v roce 2000, kdy Chelsea porazila Aston Villu 1:0. Reprezentační tým Anglie slavnému stadiónu řekl sbohem v říjnu téhož roku prohrou 0:1 s Německem. Aréna pak byla v roce 2002 stržena a podle původních plánů měla být dokončena už v srpnu 2005, ale po různých průtazích je stavba hotová až letos.

Chelsea tak může být nejen účastníkem posledního finále Anglického poháru na legendárním starém Wembley, ale i celkem, jenž bude přítomen také návratu soutěže na její tradiční finálové místo. Londýnský tým je v semifinále s Blackburnem jasným favoritem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články