Hlavní obsah

Chelsea má prý již připravenou náhradu za Mourinha

LONDÝN

Pokud by trenér José Mourinho v létě skončil u fotbalistů Chelsea, bude za něj mít londýnský klub již přichystanou náhradu. Má jí být dosavadní kouč Blackburnu Mark Hughes. Ve středu o tom s odkazem na zdroje z klubového vedení informoval britský deník The Guardian.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

V anglických fotbalových kruzích se předpokládá, že Mourinho skutečně v létě odejde, ačkoli má smlouvu až do roku 2010. A to i navzdory relativně úspěšné sezoně, v níž stále aspiruje na zisk hned čtyř titulů. Příčin by mělo být podle deníku hned několik: rozpory s majitelem klubu Romanem Abramovičem, ale také plánovaná redukce výdajů na přestupy, která se Mourinhovi vůbec nelíbí.

Ohledně jeho následníka se spekuluje o hvězdných jménech jako Frank Rijkaard z Barcelony či Marcello Lippi z Juventusu, avšak klub hledá kouče spíše v domácích vodách. Chce začít sázet více na hráče z vlastních zdrojů a vrátit se alespoň zčásti k ostrovnímu pojetí fotbalu. Právě proto může být trenérem bohatého klubu Brit. Klub se k otázce trenéra zatím odmítá oficiálně vyjádřit.

Třiačtyřicetiletý Hughes loni vybojoval s nepříliš silným Blackburnem šestou příčku v Premier League a s ní i místo v evropských pohárech. Klub ze severozápadu Anglie si jeho služeb velmi cení, loni v květnu s trenérem podepsal novou smlouvu až do května 2009. Jak však Guardian uvedl, v případě nabídky od Chelsea by Hughesovi v odchodu nebránil.

Pro angažování Hughese hovoří i jeho hráčská minulost. Býval výtečným útočníkem, v osmdesátých letech oblékal dres Manchesteru United, Barcelony a Bayernu Mnichov. Na sklonku kariéry, letech 1995-1998, pak hrál právě za Chelsea.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články