Hlavní obsah

Berger si gólem za Aston Villu řekl o novou smlouvu

BIRMINGHAM

Záložník Patrik Berger by si mohl prodloužit angažmá v Aston Ville. Český fotbalista vstřelil v sobotu na hřišti Blackburnu svůj první ligový gól v birmighamském týmu a trenér Martin O'Neill naznačil, že mu nabídne novou smlouvu. Stávající dvouletý kontrakt vyprší vicemistrovi Evropy z roku 1996 po této sezóně.

Foto: Internet

Patrik Berger na archívním snímku.

Článek

Bergra pronásledovala zranění, takže od předloňského příchodu z Portsmouthu odehrál za Aston Villu jen 17 zápasů v Premier League. V sobotu nastoupil poprvé v sezóně v základní sestavě a blýskl se gólem a přihrávkou na další branku, která rozhodla o vítězství hostů 2:1.

Trenér O'Neill byl výkonem třiatřicetiletého fotbalisty nadmíru potěšen. "Když přemýšlím o týmu pro příští sezónu, je tam místo i pro Patrika Bergra. Je to kvalitní hráč, který má něco, co potřebujeme. Před koncem sezóny si s Patrikem a jeho agentem sedneme a promluvíme," uvedl kouč na internetové stránce Aston Villy.

Bývalý liverpoolský záložník by ve Villa Parku rád zůstal. "Bylo by skvělé, kdybych tu mohl zůstat. Ale teď nejde o mě a můj kontrakt, ale o to, abychom měli definitivně jistou ligu. Pak se můžeme bavit," řekl Berger po sobotním vydařeném vystoupení.

Ještě nedávno to přitom vypadalo, že jeho dny v Aston Ville jsou sečteny. Poté, co v listopadu odmítl hrát za rezervní tým, poslal ho O'Neill na hostování do druholigového klubu Stoke City. V lednu se však Berger vrátil do birminghamského celku a s trenérem se usmířil. V zimě se také objevily zprávy, že by mohl od léta zkusit štěstí v americké lize MLS.

Reklama

Související témata: