Hlavní obsah

Fotbalista Vaughan po zranění tepny už opustil nemocnici

LIVERPOOL

Fotbalový útočník James Vaughan z Evertonu, který si v pondělním utkání anglické ligy na půdě Boltonu poranil tepnu na noze, už byl propuštěn z nemocnice. Vyšetření ukázala, že se nejedná o vážné zranění.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Ilustrační fotografie

Článek

"Má poškozenou tepnu, ale nakonec nejde přímo o přeříznutí," řekl klubovému webu trenér Evertonu David Moyes. Osmnáctiletý hráč by se prý mohl uzdravit celkem brzy. "Hlavně, že si nic nelomil nebo neutrhl. Jak ho znám, tak bude chtít hrát už za týden, je to tvrdý kluk," dodal Moyes.

Vaughanova absence by byla pro tým hodně citelná. Anglický mladík se ještě před svým zraněním postaral gólem o remízu 1:1 a byl to jeho druhý gól během čtyř dnů. Everton je i díky němu na šestém místě ligové tabulky a stále usiluje o účast v evropských pohárech.

Vaughan je nejmladším hráčem, který kdy za první tým Evertonu hrál. Debutoval už v šestnácti letech, o pár dní dříve než jiný hvězdný odchovanec Wayne Rooney. Gólem před svými sedmnáctinami se navíc zapsal jako nejmladší střelec i do historie Premier League. Kvůli zranění kolenních vazů přišel o téměř celou loňskou sezónu.

Reklama

Související témata: