Hlavní obsah

Nadějný anglický záložník Sidwell zřejmě opustí Reading

READING

Anglický fotbalista Steve Sidwell v létě podle všeho neprodlouží smlouvu v Readingu a odejde do silnějšího týmu. Objev letošní sezóny Premier League přitahuje pozornost hned několika špičkových klubů, včetně Chelsea a Manchesteru United. Zájem však má i Newcastle, kterému Sidwell odmalička fandí.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Ilustrační fotografie

Článek

Trenér Readingu Steve Copell už přiznal, že svou největší hvězdu zřejmě neudrží. "Ještě jsme se nevzdali, ale musíme být realisty," řekl klubovému webu s tím, že si chudý klub z jižní Anglie zřejmě nebude moci dovolit zaplatit hráči ani zdaleka tolik, kolik nabízí například Chelsea. "Všechno hraje proti nám, ale to nezměníme. Je to prostě odraz jeho obrovských kvalit," dodal Copell.

Sidwell už loni v létě odmítl prodloužit smlouvu a od té doby o něj projevilo zájem deset anglických prvoligových celků. Byla mezi nimi kompletní špička ligové tabulky vyjma Arsenalu. V něm totiž jako dorostenec hrál, ale trenér Arséne Wenger mu nikdy nedal šanci a raději ho prodal do tehdy druholigového Readingu. Tam začal zářit, v roce 2005 byl vyhlášen nejlepším hráčem druhé ligy a dotáhl svůj klub k postupu. Přesto o něj Wenger ani teď nestojí.

Čtyřiadvacetiletý ryšavý záložník se dost možná objeví v nové sezóně v Newcastlu, v němž se narodil a vyrostl. Anglická média počátkem dubna dokonce informovala o tom, že hráč už je s klubem dohodnutý, oficiálně však zatím nic oznámeno nebylo. Sidwell ale rozhodně bude moci rozšířit svou prvoligovou bilanci, která zatím čítá 33 zápasů a čtyři branky; v letošní sezóně Readingu ještě ani jednou nescházel.

Reklama

Související témata: