Hlavní obsah

Rosický zahnal příznaky nemoci a vstřelil v Anglii druhý gól

LONDÝN/PRAHA

Druhý ligový gól vstřelil v sobotu v dresu Arsenalu český fotbalista Tomáš Rosický. Jeho trefa pomohla nastartovat obrat v utkání, v němž nakonec londýnský tým porazil Bolton 2:1. Reprezentační kapitán ovšem musel v tomto souboji bojovat i s následky virózy, která ho přepadla na počátku týdne. V pondělním duelu s Newcastlem kvůli nemoci nenastoupil a ještě v sobotu cítil v nohou její následky.

Článek

Rosický první potíže pocítil před týdnem po duelu s West Hamem, ale do Newcastlu ještě odcestoval. Jenže v den utkání s lékaři usoudili, že by jeho start nebyl vhodný. "Byl jsem malátný, pálilo mě v krku," uvedl fotbalista.

V závěru týdne už stihl dva tréninky se svými spoluhráči. Cítil však přitom, že viróza oslabila jeho tělo více, než očekával. "Jinak jsem se ale cítil velmi dobře, nebyl důvod, abych v sobotu nenastoupil," svěřil se Rosický na svých internetových stránkách, kde se vracel k sobotnímu duelu.

Žádné výraznější potíže sice neměl, ale sám uznal, že jeho výkon nebyl dokonalý. "Tolik jako jindy jsem toho určitě nenaběhal, pohyb bez míče jsem neměl ideální," přiznal sebekriticky po utkání, v němž byl hodnocen jako jeden z nejlepších hráčů vítězného týmu.

Hlavním důvodem pozitivního hodnocení byla branka, kterou Rosický vstřelil v 35. minutě: z pravé strany se k němu snesl Adebayorův centr, k němuž ale měl původně dál než soupeřův obránce Hunt. Ten podle Rosického celou situaci podcenil. "Podle mě už nečekal, že se po sprintu dokážu dostat tak blízko branky. Proto ten souboj prohrál, podařilo se mi ho nějak odstavit a zakončit," popsal souboj před vyrovnávacím gólem.

V úterý čeká Rosického a spol. dohrávka s City

Pro Arsenal to bylo štěstí, protože zápas znovu nezačal dobře a jako už téměř tradičně velmi brzy prohrával. "Už to je taková tradice, že prohráváme. O to více sil nás potom stojí obrat, ale tentokrát se to podařilo ideálně. Je ale třeba přiznat, že Bolton měl za svého vedení i další šance," připustil Rosický, že kdyby soupeř přidal druhý gól, bylo by složité měnit vývoj zápasu.

Nad Boltonem nakonec "Kanonýři" vyhráli 2:1, ale ve zbytku sezóny budou muset ještě potvrdit čtvrté místo, které zaručuje účast v předkole Ligy mistrů. Na druhé straně třetí Liverpool pouze remizoval a před Arsenalem má pět zápasů před koncem soutěže již pouze dvoubodový náskok.

I proto Rosický a spol. s očekáváním vyhlížejí úterní domácí duel s Manchesterem City, což je dlouho odkládaná dohrávka. "Ještě pár zápasů i potom bude zbývat, ale pokud se nám podaří zvítězit, bude náš cíl hodně blízko. Nemluvě o tom, že se leccos může stát i v tabulce před námi," tvrdí český fotbalista. Věří, že nemoc už definitivně zažehnal. "Uvidíme, jak mi bude zítra, ale podle mě už potíže ustoupily a můžu se zase věnovat jen fotbalu," prohlásil po sobotním utkání Rosický.

Reklama

Související témata: