Hlavní obsah

Gerrard může obhájit titul nejlepšího hráče v Premier League

Záložník a kapitán FC Liverpool Steven Gerrard může pomýšlet na obhajobu titulu nejlepšího fotbalisty v anglické Premier League z loňského roku. Ve 34. ročníku prestižní ankety, kde rozhodují hlasy samotných hráčů, vedle Gerrarda figuruje ještě trio opor Manchesteru United Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs a Paul Scholes, útočník Chelsea Didier Drogba a středopolař Arsenalu Cesc Fabregas.

Článek

Experti dávají největší šance na vítězství Drogbovi, který letos v lize nastřílel 18 branek a vede tabulku střelců, nebo portugalskému záložníkovi Ronaldovi, jenž při své životní sezoně zaostává za kanonýrem z Pobřeží Slonoviny jen o dva zásahy a také díky němu Manchester může snít o tom, že po šesti letech usedne na ligový trůn. United rovněž mají v závěrečné nominaci jako jediný tým z Premier League více než jednoho hráče.

Ronaldo se společně s Fabregasem objevili také v nominaci na nejlepšího mladého fotbalistu. Tuto cenu dvakrát za sebou vyhrál útočník Manchesteru United Wayne Rooney a nyní je také mezi elitní šestkou. Do ní se protlačili ještě záložník Tottenhamu Aaron Lennon, Kevin Doyle z Readingu a Micah Richards z Manchesteru City. Výsledky budou oznámeny na slavnostním galavečeru 22. dubna.

Reklama

Související témata: