Hlavní obsah

Rosický si pochvaloval další gól levačkou

LONDÝN/PRAHA

Ve druhém utkání po sobě skóroval v úterý v anglické Premier League Tomáš Rosický. Kapitán české fotbalové reprezentace pomohl Arsenalu zdolat 3:1 Manchester City. Arsenal se tak posunul na třetí místo tabulky, odkud jej může ve středu sesadit Liverpool. „Byl to atraktivní zápas i pro diváky,“ řekl Rosický svým internetovým stránkám.

Článek

Rosický si ve 12. minutě naběhl na centr Ebouého, prosadil se přes obránce a podél bezmocného gólmana otevřel skóre zápasu. „Naštěstí se nám podařilo tentokrát dostat poměrně rychle do vedení a nemuseli jsme výsledek otáčet. Můj gól byl opravdu jako podle kopíráku podle sobotního duelu s Boltonem,“ řekl Rosický svým stránkám.

Přestože je „Rosa“ ortodoxním pravákem, svůj 30. ligový gól v kariéře vstřelil levačkou. „I já jsem překvapen, že se mi podařilo trefit znovu levou nohou. Gól levačkou dávám opravdu jen výjimečně a teď jsem se tak trefil dokonce dvakrát za sebou. No ale pokud mi to tam bude padat i dál, je mi zcela jedno, kterou nohou to bude, jen ať další trefy přibývají,“ uvedl záložník.

Arsenal měl v úvodu velkou převahu, po vyrovnání Beaselyho se ale do kabin šlo za vyrovnaného stavu. O důležité výhře Kanonýrů rozhodly trefy Fabregase a Baptisty ze závěru utkání. „Soupeř našeho polevení dokázal využít. O pauze jsme se ale zklidnili a dva další góly potvrdily, kdo má otěže zápasu v rukou.“

Fanoušci jsou nadšení

Tři body tedy zůstaly na Emirates Stadium, což po předchozích špatných výsledcích povzbudilo i fanoušky Arsenalu. „Zápas jsme si užili, fanoušci jsou nadšeni, že se znovu vyhrává a konec ligy pro nás hned vypadá více optimisticky. Bolton i Everton už jsou dost daleko za námi, a přestože stále ještě účast v Lize mistrů nemáme definitivní, můžeme jít do závěru sezóny s větším klidem,“ shrnul pozici svého klubu Rosický.

Do konce ročníku chybí čtyři kola a Arsenal má před Evertonem a Boltonem na pátém, respektive šestém místě solidní osmibodový náskok. V sobotu už Gunners mohou udělat další výrazný krok v boji o třetí místo. „Hrajeme derby s Tottenhamem, které je pro fanoušky vždy velkým svátkem. Nám se na ně zatím letos daří, vždyť v lize jsme ho porazili 3:0 a vyřadili i v Carling Cupu. Pokud by se nám dařilo stejně i v sobotu po poledni, bude to parád,“ těší se na londýnské derby Rosický.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články