Hlavní obsah

Kouč Evertonu chce od Rooneyho odškodné 300 tisíc liber

LONDÝN

Odškodné ve výši 300 tisíc liber (zhruba 12,7 miliónu korun) žádá údajně po fotbalovém útočníkovi Waynu Rooneym trenér jeho bývalého klubu Evertonu David Moyes. Kouč liverpoolského týmu podal v pátek u soudu v Londýně na hvězdu Manchesteru United dlouho připravovanou žalobu kvůli tomu, že anglický reprezentant ve své autobiografii z loňska tvrdí, že Moyes může za jeho odchod z Evertonu v roce 2004.

Foto: REUTERS/Tony Gentile

Wayne Rooney.

Článek

Údajnou výši požadovaného odškodného přinesl bulvární deník The Sun.

V knize "My Story So Far" se Rooney svěřil, že řekl Moyesovi o svém přání opustit klub poté, co o něm noviny tvrdily, že si užívá s prostitutkami. Kouč podle něj obsah jejich rozhovoru prozradil listu Liverpool Echo, čímž ho přiměl skutečně odejít z klubu, kterému odmala fandil.

Moyes tvrdí, že Rooneyho tvrzení v knize, jež vycházela i na pokračování v listu Daily Mail, poškodila jeho pověst v osobním i profesním životě. Navíc mu prý způsobila psychickou újmu. Kouč zažaloval také autora knihy a vydavatele.

Rooney prošel mládežnickou akademií Evertonu a v prvním týmu debutoval v v šestnácti letech. Pět dní před svými 17. narozeninami se stal dokonce nejmladším střelcem v historii Premier League, když svou brankou rozhodl o výhře nad Arsenalem.

Reklama

Související témata: