Hlavní obsah

Manchester United pouze remizoval s Middlesbrough

LONDÝN

V anglické Premier League se začíná dramatizovat souboj o titul, vedoucí tým ligy Manchester United v sobotu totiž pouze remizoval s Middlesbrough 1:1. Pokud v neděli obhájce titulu Chelsea porazí Newcastle United, může čtyři kola před koncem stáhnout náskok Manchesteru na pouhý bod. Oba celky navíc čeká v předposledním kole vzájemný zápas v Londýně.

Článek

Tým trenéra Alexe Fergusona se sice dostal do vedení už ve 3. minutě díky brance Kierana Richardsona, ale hostům se podařilo ještě do přestávky vyrovnat, když se trefil Australan Mark Viduka. V poslední minutě navíc mohli United děkovat rozhodčímu, že nezapískal penaltu po zákroku obránce Johna O'Shea na I Tong-kuka.

Gól z 95. minuty připravil fotbalisty Arsenalu o vítězství v dnešním severolondýnském derby na trávníku Tottenhamu. Zápas 35. kola Premier League skončil po trefě Jermaina Jenase nerozhodně 2:2.

Tottenham toužil ukončit osm let a 17 zápasů trvající sérii bez vítězství ve vzájemných zápasech a po půlhodině snahu korunoval gólem Robbie Keane. Ve druhém poločase ale byli lepší hosté s Tomášem Rosickým v základní sestavě. Právě po faulu na českého záložníka rozehrál zpoza vápna přímý kop Fabregas a před brankou úplně volný Kolo Touré zblízka vyrovnal.

Výsledek otočil v 78. minutě Emmanuel Adebayor. To už nebyl na trávníku Rosický, kterého trenér Wenger dvanáct minut předtím vystřídal. Hosté bez českého špílmachra vedení neudrželi a v nastavení inkasovali, třebaže hlavní rozhodčí signalizoval prodloužení hrací doby jen o čtyři minuty.

Liverpool zaváhání využil 

Zaváhání Arsenalu využil Liverpool, který přehrál na svém hřišti 2:0 Wigan a na třetím místě si vypracoval před londýnským konkurentem čtyřbodový náskok. Obě branky semifinalisty Ligy mistrů zařídil nizozemský kanonýr Dirk Kuijt.

Skvělý obrat předvedli fotbalisté Readingu, kteří ještě do 83. minuty prohrávali na půdě Boltonu 0:1, ale nakonec dokázali vyhrát 3:1. Dvěma brankami se o to postaral Kevin Doyle, skóre završil Stephen Hunt. Reading o bod předstihl Tottenham a ztrácí tři body právě na Bolton, který okupuje poslední místo umožňující start v pohárové Evropě.

Prvním celkem sestupujícím do druhé ligy se kvůli dnešní jednobrankové remíze stal Watford. Minelou se o to postaral brankář Ben Foster, když při odkopu trefil míčem Dariuse Vassela a ten střelou z 25 metrů do prázdné branky poslal Manchester City do vedení. Domácím se sice podařilo vyrovnat, pouze výhra by je ale udržela ve boji o záchranu. Pro náhradníka anglické reprezentace to byl již druhý smolný okamžik v sezoně. Při utkání s Tottenhamem ho přímo z rozhrání na hranici vlastního pokutového území překonal kolega z národního týmu Paul Robinson. Watford, stejně jako před sedmi lety, vydržel v Premier League pouze jednu sezonu.

Anglie - 35. kolo
Tottenham - Arsenal 2:2 (30. Keane, 90.+5 Jenas - 64. Touré, 78. Adebayor), Charlton - Sheffield United 1:1 (59. Karkouri - 69. Stead), Watford - Manchester City 1:1 (75. Priskin - 53. Vassell), West Ham United - Everton 1:0 (13. Zamora), Fulham - Blackburn 1:1 (9. Montella - 61. McCarthy), Bolton - Reading 1:3 (64. Shorey vlastní - 83. a 89. Doyle, 90. Hunt), Liverpool - Wigan 2:0 (30. a 68. Kuijt), Manchester United - Middlesbrough 1:1 (3. Richardson - 45. Viduka).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články