Hlavní obsah

West Ham dostal za chyby při přestupech pokutu 5,5 miliónu liber

LONDÝN

Anglický fotbalový klub West Ham United musí zaplatit pokutu 5,5 miliónu liber (asi 226 miliónů korun) za porušení pravidel Premier League při letních přestupech argentinských fotbalistů Carlose Teveze a Javiera Mascherana. O nejvyšší pokutě v historii anglického fotbalu v pátek informovala televizní stanice Sky Sports.

Článek

Mascherano a Tevez přestoupili do londýnského klubu na začátku sezóny z brazilského Corinthiansu. Jejich práva však vlastní společnost Media Sports Investment a podle anglických regulí je zakázané, aby hráči byli v majetku třetí strany.

Když ligoví funkcionáři ještě zohlednili, že zástupci West Hamu nevysvětlili podrobnosti kolem této transakce, byla z toho vysoká pokuta. Aktuálně předposlední tým nejvyšší soutěže však unikl odečtení bodů, které by mu výrazně uškodilo v boji o záchranu.

Oba Jihoameričané se na britských ostrovech dlouho nemohli zabydlet. Zatímco Tevez zůstal ve West Hamu a v březnu dal gól ve třech zápasech za sebou, jeho krajana poslal londýnský klub na hostování do Liverpoolu. S ním Mascherano postoupil do semifinále Ligy mistrů.

Problematické přestupy vyjednával bývalý předseda West Hamu Terence Brown a někdejší výkonný ředitel Paul Aldridge. Oba opustili klub poté, co ho v listopadu koupil islandský obchodník Eggert Magnusson.

Nové vedení se s verdiktem smířilo. "Klub lituje, že porušil pravidla Fotbalové asociace ohledně Premier League, ale noví majitelé se nyní chtějí soustředit na záležitosti na trávníku a udržení v Premier League," uvedlo v oficiálním prohlášení.

Reklama

Související témata: