Hlavní obsah

Chelsea remizovala s Boltonem a ztrácí již pět bodů

Fotbalisté Chelsea si pořádně zkomplikovali cestu za obhajobou titulu poté, co v sobotu v anglické lize jen remizovali s Boltonem 2:2. Vedoucí celek Premier League Manchester United se tak po výhře 4:2 na hřišti Evertonu dostal tři kola před koncem soutěže do pětibodového ztháku. V Liverpoolu dokázal otočit nepříznivý vývoj utkání, ve kterém prohrával 0:2.

Foto: REUTERS/Felix Ordonez

Ilustrační foto

Článek

Velký obrat Manchesteru nastartoval irský obránce John O'Shea, jenž snížil v 61. minutě na 1:2. O vyrovnání se postaral bývalý hráč United a bratr zraněného kapitána Garyho Nevilla Phil, který si dal v 68. minutě vlastní gól, když se pokoušel z brankové čáry odkopnout míč. Další chyby domácí obrany využil bývalý hráč Evertonu Wayne Rooney, který získal hostům vedení a obrat dokonal ve třetí minutě nastavení střídající Chris Eagles.

Chelsea nastoupila do utkání proti Boltonu s nejlepším kanonýrem Premier League Didierem Drogbou na lavičce, odpočívali i záložníci Frank Lampard a Joe Cole. Hosty poslal v 19. minutě do vedení Slovák Lubomír Michalík, z vedení se ale domácí radovali jen tři minuty. Pak se o vyrovnání postaral Salomon Kalou, jenž měl prsty i v druhé brance. Jeho hlavičku sice dokázal finský brankář Jussi Jääskeläinen vyrazit, míč se ale odrazil od břevna a od gólmanových zad do branky.

O vyrovnávací gól se postaral Kevin Davies, který se při přímém kopu dokázal odpoutat od obránce a zcela osamocený překonal hlavičkou z malého vápna Petra Čecha v brance Chelsea.

Chelsea přišla o body i o Carvalha 

Chelsea bude minimálně v úterní odvetě semifinále Ligy mistrů s Liverpoolem postrádat obránce Ricarda Carvalha a Michaela Ballacka. Portugalský obránce si totiž v sobotním duelu s Boltonem poranil koleno, německý záložník se zase v pátek podrobil operaci kotníku.

Carvalho si zranění odnesl ze souboje s Kevinem Daviesem z Boltonu. Hřiště opustil na nosítkách a musel střídat. "Je to špatné, je to koleno," řekl trenér Chelsea José Mourinho po utkání.

"Bohužel je to velká ztráta: celou sezónu byl naším nejlepším obráncem. Bez něj jsme s Liverpoolem prohráli," připomněl kouč poslední prohru londýnského klubu v Premier League, kdy Chelsea podlehla v lednu Liverpoolu 0:2. Podle Mourinha je navíc více než pravděpodobné, že Carvalho si už v této sezóně nezahraje.

Ballack si v pátek nechal operovat kotník, kvůli jehož poranění odehrál v utkání minulého kola nejvyšší anglické soutěže s Newcastlem pouhých 18 minut.

Liverpool nestačil na Portsmouth 

Boj o třetí místo je nadále vyrovnaný, neboť Liverpool zaváhal na hřišti Portsmouthu, kde prohrál 1:2. Dal tak šanci Arsenalu, který se v případě nedělní výhry nad Fulhamem může dotáhnout na rozdíl jediného bodu.

Liverpool měl především problém s dlouhými nakopávanými míči. Nejprve si obránci hostů neporadili s dlouhým nákopem brankáře Davida Jamese, po kterém se hlavou prosadil Mwaruwari. O pět minut později pak po dlouhém pasu Laurena zvýšil střídající Niko Kranjčar. Liverpool již dokázal pouze snížit, když Sami Hyypiä hlavou zužitkoval roh Robbieho Fowlera a brankou oslavil svůj 400. start v dresu Liverpoolu.

Jistým sestupujícím jsou fotbalisté Watfordu, kteří prohráli 0:1 v Sheffieldu. Jedinou branku vstřelil minutu před koncem první půle hostující Powell, který si dal vlastní gól.

Důležitý krok k záchraně udělali hráči West Hamu United, kteří v přímém boji o udržení porazili Wigan na jeho hřišti 3:0. Na svém kontě tak mají stejně bodů jako jejich sobotní soupeř a třetí od konce jsou jen vinou horšího skóre.

Premier League - 36. kolo:
Chelsea - Bolton 2:2 (22. Kalou, 34. vlastní Jääskeläinen - 19. Michalík, 54. Davies), Everton - Manchester United 2:4 (12. Stubbs, 50. Fernandes - 61. O'Shea, 68. vlastní P. Neville, 79. Rooney, 90+3. Eagles), Blackburn - Charlton 4:1 (60. a 80. Roberts, 77. vlastní Hreidarsson, 83. Derbyshire - 71. D. Bent), Manchester City - Aston Villa 0:2 (24. Carew, 75. Maloney), Middlesbrough - Tottenham 2:3 (66. Viduka, 89. Pogatetz - 12. a 83. Keane, 47. Berbatov), Portsmouth - Liverpool 2:1 (27. Mwaruwari, 32. Kranjčar - 59. Hyypiä), Sheffield United - Watford 1:0 (44. vlastní Powell), Wigan - West Ham United 0:3 (30. Boa Morte, 57. Benajun, 82. Harewood).

Reklama

Související témata: