Hlavní obsah

Arsenal zvládl zápas s Fulhamem a doráží na Liverpool

LONDÝN

Dvě branky v poslední desetiminutovce v podání Adebayora a Silvy zajistily fotbalistům Arsenalu výhru 3:1 nad Fulhamem. Arsenal, hrající bez zraněného Tomáše Rosického, tak snížil náskok třetího Liverpoolu již jen na jeden bod. Fulhamu naopak bezprostředně hrozí sestup, jelikož má pouze bodový náskok před týmy ohroženými pádem do nižší soutěže.

Článek

Domácím se povedl vstup do utkání, když již ve čtvrté minutě odcentroval Adebayor a Baptista hlavou překonal hostujícího gólmana Niemiho, který opět dostal přednost před českým brankářem Janem Laštůvkou. Arsenal si i nadále vypracovával velké množství šancí, ale již tradičně ho zklamala koncovka. To se domácím hráčům vymstilo v 78. minutě, kdy brankář Arsenalu Lehmann vyrobil chybu a nedůrazným vyboxováním připravil šanci Daviesovi, který lobem srovnal.

Arsenal ale předvedl, že se v této sezóně nejčastěji prosazuje v závěrečné desetiminutovce. Nejprve si Adebayor vyměnil kopačky a o minutu později se prosadil střelou z hranice pokutového území do dolního rohu branky. O dvě minuty později byl faulován Hleb a Silva z penalty pojistil důležité vítězství.

Premier League - 36. kolo:
Arsenal - Fulham 3:1 (4. Baptista, 84. Adebayor, 87. Silva z pen. - 78. Davies).

Reklama

Související témata: