Hlavní obsah

Aston Villa nabídne Bergrovi novou smlouvu

BIRMINGHAM

Martin O'Neill ve středu oznámil, že nabídne českému záložníkovi prodloužení smlouvy, která vyprší po této sezóně. Třiatřicetiletý vicemistr Evropy z roku 1996 už dříve dal najevo, že by v birminghamském týmu rád zůstal.

Foto: Internet

Patrik Berger na archívním snímku.

Článek

Fotbalista Patrik Berger se může těšit na další zápasy v dresu Aston Villy. Trenér

Přitom ještě v zimě se zdálo, že Bergrovy dny v Aston Ville jsou sečteny. Poté, co v listopadu odmítl hrát za rezervní tým, poslal ho O'Neill na hostování do druholigového klubu Stoke City. V lednu se však Berger vrátil a s trenérem se usmířil. V posledních týdnech si navíc svými výkony vysloužil koučovu pochvalu.

"Nikdy jsem neřekl, že u nás skončil. Myslím, že si uvědomil, jak je skvělé hrát před narvanými tribunami a dodalo mu to inspiraci k tomu, aby se vrátil do špičkové formy," uvedl O'Neill na internetové stránce Aston Villy.

Berger nastoupil 7. dubna v Blackburnu poprvé v sezóně v základní sestavě a svým prvním gólem za Aston Villu zařídil remízu 1:1. Od začátku si zahrál i v dalších dvou utkáních, minulou sobotu proti Manchesteru City nenastoupil vůbec.

"To nic neznamená. Vede si skvěle a v tuhle chvíli tu není mnoho hráčů s jeho schopnostmi. Pokud zůstane celý rok zdravý, což je u něj to hlavní, může pro nás odvést stejně dobrou práci jako teď od ledna," prohlásil trenér Aston Villy.

Zranění pronásledovala Bergra od předloňského příchodu z Portsmouthu, především kvůli potížím s koleny odehrál bývalý liverpoolský záložník za Aston Villu dosud jen 19 ligových zápasů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články