Hlavní obsah

Ševčenko dostane odškodné od vydavatele Daily Mirror

LONDÝN

Vydavatel britského listu Daily Mirror, společnost MGN, zaplatí útočníkovi Chelsea Andreji Ševčenkovi odškodné za urážlivé články otištěné v deníku. Podle právníka ukrajinského fotbalisty vydavatel před soudem uznal, že informace o Ševčenkově donášení na Josého Mourinha majiteli klubu Romanu Abramovičovi nebyly pravdivé, a omluvil se. Navíc souhlasil se zaplacením blíže nespecifikované částky i soudních nákladů.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Andrej Ševčenko v modrém dresu londýnské Chelsea.

Článek

Ukrajinský kanonýr se prostřednictvím svých právníků ohradil proti sérii článků publikovaných od ledna do března. První z nich měl titulek "Ševa je špicl". Advokát John Kelly před londýnským soudem zdůraznil, že kvůli němu spoluhráči Ševčenkovi nevěřili a tím byla narušena atmosféra v týmu brankáře Petra Čecha.

I když si Ševčenko okamžitě stěžoval, hned druhý den vyšel článek, podle kterého Ukrajinec Abramoviče žádal, aby na Mourinhovo místo přivedl kouče AC Milán Carla Ancelottiho. Po třetím článku v podobném duchu se Daily Mirror v únoru na svých stránkách omluvil, ale o měsíc později vyšel čtvrtý článek s titulkem: "Ševa: Je to pravda, stěžoval jsem si na trenéra Chelsea".

Podle jeho autorů Ševčenko německým internetovým stránkám řekl, že už hrál pod lepšími trenéry, než je Mourinho, a byl by rád, kdyby v lednu odešel z Chelsea na hostování do jiného klubu. Právník však zdůraznil, že takový rozhovor nikdy Ševčenko neposkytl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články