Hlavní obsah

Jsme druzí, ale se vztyčenou hlavou, říká Čech

PRAHA

Na jednu stranu musel brankář Chelsea Petr Čech vstřebávat zklamání z toho, že se nestane potřetí za sebou mistrem anglické ligy a bude se muset spokojit s druhým místem. Ale také jej hřálo to, jakým způsobem se jeho tým v neděli na hřišti Arsenalu až do posledních chvil pral o šanci na udržení i teoretické šance na titul. Čech teď alespoň doufá, že si se spoluhráči dojem ze závěru sezony, v níž "Blues" přišli o šanci na vítězství v lize i účast ve finále Ligy mistrů, vylepší vítězstvím ve finále Anglického poháru v duelu s novopečeným mistrem Manchesterem.

Foto: ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Čech tvrdí, že se Chelsea nemá za co stydět. "Za svůj výkon jsme mohli ze hřiště odejít se vztyčenou hlavou," uvedl na svých internetových stránkách po utkání na Arsenalu Čech. "Opět se ukázalo, že tohle mužstvo má velký charakter. Proti Arsenalu jsme do toho i v deseti lidech vložili velké úsilí a šli jsme za vyrovnáním. Nakonec jsme mohli to utkání i vyhrát," připomněl Čech závěrečný velký nápor Chelsea, která však v oslabení už na druhou branku nedosáhla.

Čecha přesto mrzelo, že Chelsea v neděli i přes dobrý výkon ztratila všechny šance na obhajobu. "Je škoda, že nám tam proti Arsenalu nepadnul ještě vítězný gól, protože díky tomu by bylo ve středu o co hrát. Stále by existovala alespoň matematická šance na titul," připomněl Čech blížící se duel s Manchesterem, v němž se podle původních předpokladů mělo rozhodnout o vítězi Premier League. Nyní je ale už v anglické lize jasno. "Takhle ten zápas přišel o své kouzlo," litoval čtyřiadvacetiletý gólman.

Jednička české fotbalové reprezentace se domnívá, že United ve středu nedorazí na Stamford Bridge, kde sídlí Chelsea, v kompletním složení. "Budou se šetřit na finále poháru," tvrdil Čech, který si od zápasu hraného 19. května mnohé slibuje.

"To bude úplně jiný zápas. Vítěz ligy se utká s vicemistrem a vítězem Carling Cupu, navíc na novém stadiónu ve Wembley. Bude to hodně zajímavý souboj, vrchol sezóny se vším všudy," těšil se Čech, který by prý měl stát v brance Chelsea v obou zbývajících ligových zápasech proti Manchesteru United i Evertonu. "Nemám žádné zprávy, že bych nechytal," dodal Čech.

Reklama

Související témata: