Hlavní obsah

Chelsea v utkání náhradníků remizovala s Manchesterem

LONDÝN

Londýnská Chelsea vyrovnala rekord Premier League v neporazitelnosti na vlastním hřišti. Ve středu remizovala v utkání náhradníků se svým nástupcem na trůnu anglického mistra Manchesterem United 0:0 a na stadiónu Stamford Bridge neprohrála už 63 zápasů za sebou.

Článek

O rekord se londýnský celek dělí s Liverpoolem, který se o takovou sérii postaral v letech 1978 a 1981.

Když Manchester před utkáním vbíhal na hřiště, hráči Chelsea utvořili špalír a přivítali čerstvé mistry potleskem. Na sestavách obou celků bylo vidět, že trenéři vzhledem k již rozhodnuté bitvě o titul šetřily největší hvězdy na finále Anglického poháru, ve kterém si Chelsea s Manchesterem svůj souboj zopakují.

V brance londýnského mistra chyběl například český brankář Petr Čech, nehrál ani nejlepší kanonýr Premier League Didier Drogba, United zase nechali jen na střídačce Wayna Rooneyho, Ria Ferdinanda a Paula Scholese, Cristiano Ronaldo nebyl ani na lavičce.

V utkání náhradníků ukázala větší touhu po vítězství domácí Chelsea a v posledních minutách dvakrát mířil těsně vedle Salomon Kalou. Jen chvíli před koncem vykopli obránci United z brankové čáry pokus sedmnáctiletého útočníka Bena Sahara.

Anglie - 34. kolo
Chelsea - Manchester United 0:0.

Reklama

Související témata: