Hlavní obsah

Mourinho vše spočítal svému neoblíbenému sudímu

LONDÝN/PRAHA

Přestože středeční dohrávka 34. kola Premier League mezi Chelsea a Manchseterem United už prakticky o ničem nerozhodovala, bylo v souboji tradičních rivalů o nervozitu postaráno. Domácí trenér José Mourinho po zápase obvinil rozhodčího Grahama Polla, že z utkání nikoho nevyloučil, včetně samotného Portugalce. „Byl to jeho normální výkon, když píská Chelsea,“ řekl po zápase Mourinho.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Oba kouči nasadili náhradníky a hlavní hvězdy šetřili pro finále Anglického poháru, přesto se při remíze 0:0 diváci nenudili. Chelsea doma neprohrála už 63. utkání v řadě a i ve středu byla aktivnější. Kuszczaka ale domácí borci nepřekonali.

Centrální postavou byl ale zkušený rozhodčí Poll, který přes sedm žlutých karet nikoho nevyloučil. Na tribunu neposlal ani Mourinha, který po faulu Makeléleho na Rooneyho Pollovi od plic spočítal všechny předchozí křivdy na svém týmu. „Trošku jsem uklidnil svojí duši. Řekl jsem mu několik věcí, které mě trápily od vyloučení Johna Terryho v utkání na Tottenhamu,“ cituje Mourinha server listu The Sun. „Když nás bude pískat jiný rozhodčí, budeme šťastní. Nemáme rádi pana Polla,“ dodal Portugalec.

Ten už byl na cestě na tribunu, protože po rozmíšce předpokládal vykázání do ochozů Stamford Bridge. „Myslel jsem, že mě Poll vykázal. Už jsem byl na cestě na tribunu, ale jeden z asistentů mě upozornil, že není potřeba.“

Oba trenéry rozčílilo několik ostrých zákroků, které mohly skončit vyloučením. Už po dvaceti minutách po neodpískaném souboji se Smithem frustrovaný Mikel sestřelil Chrise Eaglese a inkasoval žlutou kartu. Mourinho svého záložníka radši v poločase nahradil Joe Colem.

Napomínán byl i Eagles, jenž v 57. minutě nerozdýchal zákrok Essiena a sestřelil Wrighta-Phillipse. Zákrok Essiena v pokutovém území byl penaltový, nechal se slyšet po utkání hostující kouč Alex Ferguson. „Upřeli nám jasnou penaltu, která by Chelsea sebrala její domácí neporazitelnost. A Mikel může být rád, že po svém ošklivém zákroku zůstal na trávníku,“ řekl novinářům Ferguson.

Gól ale nepadl a Manchester udržel před posledním kolem sedmibodový náskok. Oba celky se znovu utkají v sobotu v prestižním finále Anglického poháru 19. května.

Reklama

Související témata: