Hlavní obsah

Kanonýr Owen dostal v Newcastlu ultimátum

NEWCASTLE

Fotbalový útočník Michael Owen z Newcastle United se musí urychleně rozhodnout, jak hodlá se svou kariérou naložit. Sedmadvacetiletý hráč má podle klubového ředitele Freddyho Shepherda projevit loajalitu svému stávajícímu zaměstnavateli, nebo si hledat nové angažmá. Prohlásil to krátce poté, co Owen 30. dubna odehrál svůj první zápas po desetiměsíčním zranění kolena.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen

Článek

"Řekl jsem Michaelovi, že má dvě možnosti. Buď předstoupí před fanoušky a řekne jim, že zde chce zůstat, nebo já předstoupím před něj. A vysvětlím mu, že může jít, ale že o něj nestojí jediný klub z elitní čtyřky letošní tabulky," citoval Shepherda deník The Guardian.

"Když byl zraněný a zmeškal skoro celou sezónu, klub se k němu zachoval hodně loajálně. Teď by se slušelo to vrátit," dodal Shepherd na adresu hráče, který z 21 měsíců svého angažmá mohl hrát ani ne půl roku. I po dobu zranění bral od klubu více než polovinu svého platu, který za týden obnáší asi 115 tisíc liber (asi 4,7 miliónu korun).

Shepherdovi vadí, že Owen po celou dobu klubu neřekl, zda hodlá zůstat. Stejně tak se mu nelíbí hráčovo prohlášení, že bude hrát tam, kde o něj budou stát. Ve smlouvě má klauzuli, že pokud za něj někdo nabídne alespoň devět miliónů liber (373 miliónů korun), může odejít. To pro klub znamená značnou nejistotu. Newcastle za Owena v létě 2005 zaplatil Realu Madrid takřka dvojnásobek.

Příznivá zpráva k Owenovi doputovala z reprezentace. Trenér Steve McClaren jej nominoval pro přípravné utkání s Albánií, v němž 25. května v Burnley nastoupí B tým. Anglický dres oblékne Owen takřka po roce a pokusí se vybojovat si místo v nominaci pro červnové pokračování evropské kvalifikace.

Reklama

Související témata: