Hlavní obsah

Berger zůstává v Anglii, prodloužil smlouvu v Aston Ville

BIRMINGHAM

Fotbalový záložník Patrik Berger zůstane i příští sezónu v Aston Ville. Dnes se s vedením anglického prvoligového klubu dohodl na prodloužení smlouvy o jeden rok. Původní kontrakt mu měl vypršet po letošní sezoně. Informovaly o tom internetové stránky agentury ISM, která Bergra zastupuje.

Článek

O další budoucnosti třiatřicetiletého tvořivého středopolaře se hovořilo od začátku letošní sezóny a nejprve se zdálo, že Berger klub z Birminghamu po dvou letech opustí. V listopadu dokonce odešel na hostování do druholigového Stoke City a na veřejnost se dostaly i jeho spory s trenérem Martinem O'Neillem.

Tomu se nelíbilo, že Berger jednou odmítl nastoupit za rezervní mužstvo. V tu chvíli se zdálo, že Berger Anglii opustí a v kariéře bude pokračovat v zámořské profesionální soutěži Major League Soccer.

V posledních týdnech ale bývalý reprezentant a vicemistr Evropy z roku 1996 dostal šanci v ligovém týmu a dostal se do výborné formy, blýskl se i dvěma vstřelenými góly a kouč O'Neill bývalému hráči pražské Slavie, Dortmundu, Liverpoolu a Portsmouthu nabídl prodloužení smlouvy. Berger tak v příští sezóně bude moci v anglické lize rozšířit svoji bilanci 221 odehraných zápasů a 44 vstřelených branek.

Reklama

Související témata: