Hlavní obsah

Gólman Laštůvka se z Fulhamu vrací zpátky na Ukrajinu

LONDÝN

Český fotbalový gólman Jan Laštůvka končí své působení v londýnském Fulhamu. Čtyřiadvacetiletý brankář se po ročním hostování v Premier League vrací zpátky do Šachtaru Doněck, protože anglický klub na něj neuplatnil opci. Přestup se nerealizoval zejména z finančních důvodů. Fulham mohl po sezóně na gólmana uplatnit opci, ale vzhledem k výši odstupného, které se podle neoficiálních informací mělo pohybovat mezi třemi a čtyřmi miliony eur, ji nevyužil.

Foto: www.banicek.cz

Jan Laštůvka

Článek

Laštůvka by se měl v létě znovu hlásit v ukrajinském velkoklubu, se kterým ho spojuje ještě dvouletá smlouva. "Zatím nic bližšího nevím, s nikým jsem neřešil, jestli zůstanu v Šachtaru, nebo půjdu někam jinam. Vzhledem k tomu, že anglická liga o víkendu už skončila, bude na taková jednání dost času," řekl dnes ČTK Laštůvka.

Bývalý gólman české jednadvacítky letos zažil nejméně vydařenou sezonu za poslední roky. Po sérii tří titulů, které vybojoval s Baníkem Ostrava a Doněckem, málem jeho anglický klub potkal sestup. Laštůvka ve Fulhamu odchytal dvanáct utkání včetně čtyř pohárových, ale naposledy se v brance objevil 24. února proti Manchesteru.

"Sám vím, že to nebylo ono," přiznal. "Podepsalo se na tom ale hlavně i to, že tady kvůli administrativním problémům nemohla být se mnou rodina. Celý rok jsem tu byl sám, to mi na pohodě vůbec nepřidalo. Spíše naopak," uvedl Laštůvka.

Zatím to vypadá, že na začátek letní přípravy zamíří opět do Doněcka. Ukrajinská liga však končí až za měsíc, klub proto nyní ještě neřeší složení týmu pro příští sezónu. Na soupisce má momentálně tři ukrajinské gólmany Šusta, Šutkova a Pjatova.

"Nevidím v tom žádný problém. Pokud se mnou počítají, rád zůstanu a zabojuju o místo jedničky. Na Doněck nedám dopustit, je to klub na nejvyšší profesionální úrovni," zdůraznil Laštůvka, o kterého je však v náznacích zájem i jinde v zahraničí. "O ničem konkrétním nevím. Jediné, co je zatím jisté, že se nevrátím do české ligy. To možná až za pár let, teď chci ještě chytat v zahraničí," dodal.

Reklama

Související témata: