Hlavní obsah

Trenér Arsenalu Wenger je otrávený z nevydařené sezóny

Nevýrazná sezóna a až čtvrté místo v anglické fotbalové lize vyvolávají hodně napětí v Arsenalu, jehož dres obléká i český reprezentační kapitán Tomáš Rosický. Obránce William Gallas v pondělním vydání deníku The Sun otevřeně kritizoval přestupovou politiku londýnského klubu, kouč Arséne Wenger zase hovořil o únavě a znechucení ze sezóny. Připustil dokonce, že není daleko okamžik, kdy trenéřiny zanechá.

Foto: Internet

Trenér fotbalistů Arsenalu Arsene Wenger

Článek

"Ta síla, která mě žene celým životem, spočívá v každodenním zlepšování se. Jakmile to ztratím, budu po profesní stránce mrtvý," řekl Wenger, jehož svěřenci letos skončili až čtvrtí, o skóre za Liverpoolem. Zároveň dodal, že se jeho trenérské dny krátí a není daleko okamžik, kdy v Arsenalu nebude. "Klub může mít budoucnost i v desetiletém horizontu, já už ale ne. Za deset let mi bude šestasedmdesát," připomněl francouzský kouč, jenž do Arsenalu přišel v roce 1996.

Jednoho dne "dojde šťáva"

Dodal, že jej vyčerpávají i neustále přestřelky s trenéry ostatních špičkových klubů Alexem Fergusonem z Manchesteru United i Josém Mourinhem z Chelsea. Proto si myslí, že brzy odejde, protože mu "jednoho dne zřejmě dojde šťáva". Letos v dubnu navíc odešel ve zlém jeho největší spojenec viceprezident David Dein, který realizoval značnou část přestupů.

Wengerovi nepřidává ani zpochybňování jeho víry v nákupy mladých a talentovaných hráčů z celého světa. "Aby se Arsenal mohl měřit s Chelsea nebo Manchesterem, potřeboval by mít v kádru alespoň pár zkušených hráčů," řekl deníku The Sun francouzský bek Gallas, který přišel loni v létě z konkurenční Chelsea. "Máme tu velmi dobré mladíky, mají před sebou obrovskou budoucnost. Během sezóny ale na ně padlo mnohem víc zodpovědnosti, než jsou schopni unést," naznačil Gallas příčiny neúspěchu.

Reklama

Související témata: