Hlavní obsah

Nový kouč Newcastlu Allardyce už se Srníčkem nepočítá

NEWCASTLE/PRAHA

Nový trenér fotbalistů Newcastlu United Sam Allardyce na příští sezónu už nepočítá se službami českého brankáře Pavla Srníčka. Devětatřicetiletý gólman se do Newcastlu vrátil na výpomoc v září z portugalského klubu Beira Mar, protože se v týmu United zranili brankáři Given s Harperem. Ale poté, co mu na konci soutěžního ročníku vypršela smlouva, mu trenér Allardyce dal najevo, že si může hledat nové angažmá.

Foto: Právo

Pavel Srníček na archivním snímku

Článek

Srníček je jedním z pěti hráčů, s nimiž se nový kouč týmu "Strak", jak se Newcastlu přezdívá, při svém nástupu do funkce rozloučil. Vedle Srníčka na St. James Parku končí i obránci Oguchi Onyewu, Craig Moore, Olivier Bernard a Titus Bramble. Allardyce chce v Newcastlu sestavit nový tým, který má vylepšit letošní třináctou pozici v první lize.

Srníček, bývalý gólman české reprezentace, v uplynulé sezóně Premier League v bíločerně pruhovaném dresu Newcastlu zasáhl do dvou zápasů. Nejprve jako náhradník dochytal zápas na hřišti Tottenhamu a pak se představil v Boltonu, kde jeho tým prohrál 1:3. Se Srníčkem sice vedení klubu bylo spokojeno a v lednu mu dokonce prodloužilo smlouvu až do konce ligového ročníku, ale příchod kouče Allardyce znamenal pro exostravského gólmana konec působení v Newcastlu.

Reklama

Související témata: