Hlavní obsah

Srníček: Když neseženu angažmá, vrátím se do Itálie

V září loňského roku přišel Pavel Srníček vypomoci Newcastlu, který měl v tu dobu nouzi s brankáři. Poté, co mu na konci sezóny vypršela smlouva, dostal Srníček od nového kouče Newcastlu Sama Allardyceho najevo, že s ním klub již do budoucnosti nepočítá. "Bylo to obrovské zklamání. Předběžně jsem byl totiž s klubem domluvený, že zde ještě rok zůstanu a pak definitivně ukončím kariéru," neskrývá zklamání český brankář.

Foto: Právo

Pavel Srníček na archivním snímku

Článek

Cítil jste velké zklamání, když nový kouč Newcastle United Sam Allardyce řekl, že s vámi už nepočítá, protože chce vybudovat nový tým?

Bylo to velké zklamání, protože jsem byl v klubu předběžně domluvený, že ještě rok zůstanu a pak definitivně s aktivním fotbalem skončím. Bohužel v životě nevychází všechno tak, jak bychom si přáli.

Jak budete po této hořké pilulce na Newcastle vzpomínat?

Jenom v dobrém. Prožil jsem tam krásné roky. Když jsem pak loni v září přišel na výpomoc, přijali mě v klubu, a zejména fanoušci báječně. Nastoupil jsem dvakrát v Premier League a ten první zápas, kdy jsem dochytával za zraněného kolegu, byl fantastický. Dostalo se mi potlesku vestoje, což je nezapomenutelné. Těch posledních osm měsíců v Newcastlu pro mne bylo i v mém věku cennou zkušeností.

Vy jste ale věděl, že jdete jen na výpomoc.

To ano, ale v lednu mi prodloužili smlouvu do konce sezóny. Do portugalského Beira Mar už jsem se vracet nechtěl. V Anglii jsme se s rodinou vždycky cítili dobře, tak jsem doufal, že kariéru ukončím právě tam. Premier League je úžasná soutěž s neopakovatelnou atmosférou.

Nebudete hledat nové angažmá právě tam?

Rád bych, ale v devětatřiceti letech to je moc těžké. Už si nemohu příliš vybírat. Musím čekat, jestli se někdo ozve.

Takže žádné nabídky nemáte?

Z Premier League ne, jen něco malého odjinud.

Bral byste třeba i druhou nebo třetí nejvyšší anglickou soutěž?

To bych hodně zvažoval. Muselo by jít o kvalitní klub s postupovými ambicemi. Nechtěl bych končit někde, kde jim půjde jen o přežívání v soutěži.

Co když už žádná nabídka nepřijde?

Když neseženu angažmá, vrátím se do Itálie.

Chcete se tam usadit natrvalo?

Máme tam dům na břehu jezera Lago di Garda. Když jsem byl v Newcastlu, dávali nám ho dohromady, dělali úpravy. Rodina byla v té době v Ostravě. Teď je všechno připravené, takže bych šel tam a hledal si práci v Itálii.

Máte představu, co byste chtěl dělat?

Chci zůstat u fotbalu, takže by mi vyhovoval třeba post trenéra brankařů nebo něco v klubovém managementu. Zkušeností mám dost.

Už jste s někým v Itálii jednal?

Zatím ne, ale mám kontakty, chtěl bych se pohybovat v Serii A.

Jaký máte nejbližší program?

Do Ostravy jsem se vrátil ve čtvrtek. Chci si tak čtrnáct dní až tři týdny odpočinout a pak se začnu víc zajímat o nové angažmá a práci.

Nezvažoval jste trvalý návrat do Ostravy, kde byste třeba mohl práci, o níž mluvíte, dělat v Baníku?

Tuhle možnost jsem nezvažoval. Stejně bychom se nejdéle za rok vrátili do Itálie.

Reklama

Související témata: