Hlavní obsah

Mourinho nepochybuje, že povede Chelsea i příští sezónu

LONDÝN

Trenér José Mourinho počítá s tím, že i v další sezoně bude na lavičce Chelsea. Portugalský kouč v rozhovoru s novináři po sobotním finále Anglického poháru popřel konflikty s majitelem Romanem Abramovičem, o nichž se poslední půlrok spekulovalo, a vyslovil svou touhu zůstat v londýnském fotbalovém velkoklubu.

Článek

"Mám tu kontrakt, chci tu zůstat a v klubu mi také řekli, abych zůstal," uvedl Mourinho po vítězství 1:0 nad Manchesterem United, jímž se Chelsea rozloučila se sezónou.

Čtyřiačtyřicetiletý Portugalec, jenž úzce spolupracuje především s výkonným šéfem Peterem Kenyonem a předsedou Brucem Buckem, počítá s tím, že 9. července v Chelsea zahájí přípravu na novou sezónu. "Už jsme o tom s Peterem přemýšleli. Řekl bych, že po těch třech letech spolupráce s panem Buckem a panem Kenyonem jsem si je ocenil jako čestné muže, ne lháře. Takže když veřejně řeknou, že budu trenérem Chelsea příští sezónu, tak o tom nepochybuju," dodal Mourinho.

Spory kvůli Ševčenkovi 

O jeho možném konci na Stamford Bridge se začalo hodně mluvit především poté, co vyšly najevo spory s Abramovičem ohledně přestupové politiky v polovině sezóny. Problémem mohl být i trápící se útočník Andrej Ševčenko, Abramovičův chráněnec, kterého Mourinho pravidelně nestavěl.

"Když potřebuju, tak s panem Abramovičem mluvím. Má trenéra, má výkonného šéfa, má předsedu, tiskového šéfa, takže tady nemusí pořád být," řekl Mourinho na adresu ruského miliardáře. "Nejsme žádní nepřátelé," dodal rodák ze Setúbalu.

Portugalský kouč se navíc ještě vrátil k incidentu ze středy, kdy byl krátce zatčen kvůli tomu, že odmítl vydat rodinného yorkshirského teriéra do karantény. "Pes je v pořádku v Portugalsku. Město Londýn je už v bezpečí, protože ta velká hrozba už je pryč. Takže si nemusíme dělat starosti s kriminalitou a takovými věcmi," dodal sarkasticky Mourinho.

Reklama

Související témata: