Hlavní obsah

Watford - Arsenal 2:2Arsenal ztratil vedení s posledním Watfordem a remizoval

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu v 5. kole anglické ligy na hřišti posledního Watfordu neudrželi dvoubrankové poločasové vedení a remizovali 2:2. "Kanonýři" tak nevyužili šanci poskočit na třetí místo tabulky a jsou sedmí.

Foto: David Klein, Reuters

Zklamaný Reiss Nelson z Arsenalu po utkání s Watfordem.

Článek

Arsenal byl v prvním poločase hodně efektivní. Ve 21. minutě Sead Kolašinac vybídl Pierre-Emericka Aubameyanga a ten střelou z otočky otevřel skóre. Po půl hodině hry gabonský útočník přidal druhý gól zblízka ze snadné pozice, kterou mu připravil Ainsley Maitland-Niles.

Druhý poločas však hosté nezvládli. Vše odstartoval velkou chybou obránce Sokratis Papastathopulos, jehož rozehrávku vystihl Gerard Deulofeu a Tom Cleverley v 53. minutě propálil brankáře Bernda Lena. Watford z velké převahy v 81. minutě vyrovnal. Stoper David Luiz v pokutovém území podkopnul Roberta Pereyru a ten penaltu sám proměnil. Arsenal už remízu s vypětím sil ubránil.

Watford, který londýnského soupeře přestřílel v poměru 31:7, při obnovené premiéře trenéra Quiqueho Sáncheze Florese získal teprve druhý bod v aktuální sezoně Premier League.

Ve druhém dnešním zápase Everton prohrál v Bournemouthu 1:3. Dva góly vstřelil útočník Callum Wilson, jednou se za domácí prosadil Ryan Fraser. Na průběžných 1:1 vyrovnal Dominic Calvert-Lewin.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:
Bournemouth - Everton 3:1 (23. a 72. Wilson, 67. Fraser - 44. Calvert-Lewin)
Watford - Arsenal 2:2 (53. Cleverley, 81. Pereyra z pen. - 21. a 32. Aubameyang).

Reklama

Související témata: