Hlavní obsah

Beckham by se mohl v zimě objevit v sestavě Newcastlu

LONDÝN

Anglický fotbalový idol David Beckham by si mohl v příští sezóně zahrát za Newcastle United. Bývalý kapitán anglické reprezentace sice nyní přestupuje z Realu Madrid do Los Angeles Galaxy, ale do Anglie by mohl zamířit na přelomu roku, kdy v Americe končí sezóna. Pak by ho na tříměsíční hostování rád přivedl trenér Newcastlu Sam Allardyce.

Článek

"Vždycky jsem si myslel, že ještě může hrát v anglické lize. Pokud bude k dispozici, rád bych ho do Newcastlu přivedl na hostování," řekl Allardyce pro britský magazín Zoo. "Je to něco, o čem se můžeme bavit později, ale pokud se k podobnému kroku opravdu rozhodne, pak tu bude hodně zájemců o jeho služby," dodal.

Fotbalová soutěž v USA se hraje systémem jaro-podzim a končí v listopadu. Pak by měl mít Beckham čtyři měsíce volna před začátkem nového ročníku. Po tuto dobu by se mohl na hostování vrátit do Evropy. Proti této myšlence je sice trenér nového Beckhamova celku Frank Yallop, ale generální manažer Los Angeles Galaxy Alexi Lalas prý není proti.

Mohla by tak nastat podobná situace jako v této sezóně, kdy Manchester United přivedl na tři měsíce švédského útočníka Henrika Larssona, který využil toho, že se ve Švédsku rovněž přes zimu nehraje. "Henrik Larsson dokázal, že i při krátkodobém hostování lze uspět. David určitě také může okouzlit," dodal Allardyce.

Reklama

Související témata: