Hlavní obsah

Fotbalista Rozehnal přestoupí do Newcastlu

Fotbalový obránce David Rozehnal se v pondělí stane hráčem anglického klubu Newcastle United, kam přestoupí z Paris Saint Germain. Oba kluby se na tom domluvily v pátek odpoledne, v novém působišti je pro českého reprezentanta připravena čtyřletá smlouva, kterou by měl podepsat v pondělí dopoledne. ČTK o tom informoval Rozehnalův manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Rozehnal při tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

Podle Zíky je už vše předjednáno, k dovršení transakce chybí jen zdravotní prohlídka. "V neděli večer cestujeme do Anglie, kde se David v pondělí dopoledne podrobí zdravotní prohlídce a pak by měl podepsat smlouvu," řekl Zíka.

O Rozehnalově přestupu se spekulovalo celé jaro a v posledních týdnech nabraly události rychlý spád. Nejprve o něj usilovala především Borussia Dortmund, ale ta nebyla schopna vyhovět vysokým finančním nárokům francouzského celku, a tak se začal chystat přestup do Anglie. Na poslední chvíli sice projevila zájem také Sevilla, ovšem Newcastle už si nenechal posilu pro střed obrany uniknout.

Šestadvacetiletý Rozehnal se vydal do zahraničí poprvé před čtyřmi lety, kdy si ho v Olomouci vyhlédly Bruggy. Po dalších dvou letech šel za lepším angažmá do Paříže a nyní ho čeká slavná Premier League v týmu, za který nastupuje v útoku anglická hvězda Michael Owen.

Rozehnal bude pátým českým hráčem, který se objeví na soupiskách týmů anglické ligy pro podzimní sezónu. Branku Chelsea hájí Petr Čech, v Arsenalu působí Tomáš Rosický, v Aston Ville hraje Patrik Berger a náhradním gólmanem v Tottenhamu Hotspur je Radek Černý. Ve stejném klubu je také mladý Tomáš Pekhart, ale ten se musí ještě probojovávat do užšího kádru pro nejvyšší soutěž.

Reklama

Související témata: