Hlavní obsah

Henry potvrdil, že odchází do Barcelony

Spekulace o budoucnosti francouzského útočníka Thierryho Henryho jsou minulostí, kapitán Arsenalu potvrdil, že přestupuje do Barcelony. Devětadvacetiletý fotbalista to řekl deníku L'Equipe s tím, že v pondělí absolvuje ve španělském klubu zdravotní prohlídku a pak by měl podepsat smlouvu na čtyři roky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Thierry Henry potvrdil svůj přestup z londýnského Arsenalu do Barcelony

Článek

"Ano, rozhodl jsem se pro Barcelonu. Kvůli tomu, jaký hraje fotbal, kvůli její historii a stadiónu, na kterém hraje," uvedl bývalý světový i evropský šampion, jenž vymění moderní stadion Emirates za fotbalový chrám Nou Camp.

"Dohodli jsme se v pátek, ale zatím není nic podepsáno," prohlásil Henry. Barcelona za něj podle španělských médií zaplatí 24 miliónů eur.

Nejlepší střelec v historii Arsenalu uvedl, že k jeho odchodu po osmi letech výrazně přispěl fakt, že kouč Arséne Wenger se rozhodl neprodloužit v klubu kontrakt, který vyprší příští rok. "Byl to hodně důležitý faktor," řekl Henry, který má k francouzskému trenérovi velmi blízko.

Kanonýr, jenž měl v Arsenalu smlouvu do roku 2010, v posledních týdnech zprávy o přestupu do Barcelony vehementně popíral. Na Nou Camp měl otevřené dveře už loni, ale po prohře Arsenalu s týmem kouče Franka Rijkaarda ve finále Ligy mistrů nabídku Barcelony odmítl. Ve Španělsku si nyní pokusí vynahradí zklamání z uplynulé sezóny, v které kvůli zdravotním problémům odehrál jen 17 ligových zápasů.

Reklama

Související témata: