Hlavní obsah

Cardiff za zesnulého Salu platit nechce, odvolá se k CAS

Londýn/Praha

Cardiff se odvolá ke sportovní arbitráži CAS proti rozhodnutí světové fotbalové federace FIFA, podle které musí zaplatit Nantes šest milionů eur (154 milionů korun) za přestup Emiliana Saly. Argentinský útočník zahynul letos v lednu při letecké nehodě na cestě z Francie do velšského klubu.

Foto: Sport.cz

Pieta na počest argentinského fotbalisty Emiliana Saly v klubu FC Nantes.

Článek

Nantes a Cardiff se o peníze za transfer přely od ledna, kdy osmadvacetiletý Sala zahynul nad kanálem La Manche. Tělo argentinského fotbalisty, za nějž měl Cardiff celkem zaplatit 17 milionů eur a představit ho jako nejdražší posilu v historii klubu, bylo objeveno až po několikatýdenním pátrání.

Cardiff však s platbou otálel a Nantes se proto obrátilo na FIFA. Ta v pondělí nařídila, že velšský klub musí zaplatit částku odpovídající první dohodnuté splátce. "Existují jasné důkazy, že přestup vzhledem k několika podmínkám ze strany Nantes nebyl nikdy dokončen," uvedl klub v prohlášení.

"Proto smlouvu považujeme za neplatnou a hodláme se obrátit na CAS, aby byly zváženy všechny detaily kontraktu a aby byla situace mezi oběma kluby zcela vyjasněná," dodal Cardiff, který Salu koupil ještě během působení v Premier League, z níž však v minulém ročníku sestoupil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články