Hlavní obsah

Henry: Arsenal čekají i díky Rosickému skvělé časy

Francouzský útočník Thierry Henry, který v sobotu přestoupil z Arsenalu do Barcelony, se v emotivním rozhovoru pro klubovou televizi rozloučil s fanoušky londýnského fotbalového klubu. Podle nejlepšího střelce Arsenalu v historii čeká klub i bez něj skvělá budoucnost, protože má hvězdy, jako je český záložník Tomáš Rosický.

Článek

"Nebojím se, že mým odchodem by bylo mužstvo oslabené. Jsou tady světové hvězdy jako Tomáš Rosický, Robin van Persie nebo William Gallas, které pro Arsenal zařídí skvělou budoucnost," řekl Henry. "Kvůli nim stojí za to být fanouškem Arsenalu," uvedl útočník, který dal za klub v 364 zápasech 226 gólů.

"Když odešel Patrick Vieira, taky všichni fanoušci říkali, že bez něj jsme poloviční. Nakonec Arsenal došel až do finále Ligy mistrů. Teď to bude podobné. Až se zase začne hrát a kluci vyhrají pár zápasů, na mě si nikdo nevzpomene," řekl devětadvacetiletý Francouz, který odchází do Barcelony po osmi letech v Londýně neoficiálně za 24 miliónů eur.

V neděli večer by měl Henry přiletět do katalánské metropole, v pondělí absolvovat zdravotní prohlídku a podepsat smlouvu.

Reklama

Související témata: