Hlavní obsah

Argentinský útočník Tevez by rád v Arsenalu nahradil Henryho

LONDÝN

Mezi zájemci o argentinského fotbalového útočníka Carlose Teveze se objevil také londýnský Arsenal. Spekulace nabraly na intenzitě po přestupu Thierryho Henryho do Barcelony a samotný Jihoameričan by se prý nebránil myšlence nahradit francouzskou hvězdu.

Článek

Tevez byl v jarní části Premier League klíčovou postavou West Hamu v úspěšném boji o udržení v nejvyšší soutěži. Díky svým výkonům se dostal do centra zájmu několika velkých evropských klubů.

V Arsenalu, kde působí český reprezentační kapitán Tomáš Rosický, by se mu líbilo. "Je to velký klub a je pozitivní, že bych se nemusel stěhovat z Londýna. Navíc jsem už poznal anglický fotbal a líbí se mi. Arsenal předvádí spíše technický než fyzický fotbal, takže to by mi nedělalo problémy," řekl britskému listu The Sun Tevez, kterému zájem velkoklubů lichotí. Vedle Arsenalu by ho chtěli angažovat také v Realu Madrid, AC Milán nebo Seville.

Třiadvacetiletý argentinský reprezentant, kterého nyní čeká s národním týmem šampionát Copa América, přišel do West Hamu loni z brazilského klubu Corinthians. Dlouho mu trvalo, než prokázal svůj talent, ale ve druhé polovině sezóny zářil a právě jeho branka v posledním kole zajistila West Hamu záchranu.

Jeho předchozí přestup společně se souběžným transferem krajana Javiera Mascherana neproběhl podle regulí a West Ham dostal rekordní pokutu 5,5 miliónu liber za to, že práva hráčů vlastní třetí strana. Kvůli tomuto porušení pravidel týmu hrozilo i odečtení bodů a některé anglické kluby ho soudní cestou stále požadují. Případ ještě nebyl definitivně uzavřen, zabývá se jím také Mezinárodní fotbalová organizace FIFA.

Reklama

Související témata: