Hlavní obsah

Liverpool - Leicester 2:1Liverpool ovládl šlágr kola, Tottenham dostal další příděl

Aktualizováno

Fotbalisté Tottenhamu po úterním sedmigólovém debaklu v Lize mistrů s Bayernem Mnichov prohráli i v anglické lize. Na stadionu Brightonu podlehli 0:3, dvě branky domácích vstřelil teprve devatenáctiletý Aaron Connolly. Liverpool ve šlágru kola porazil 2:1 třetí Leicester díky penaltě v nastaveném čase a vyhrál i osmý zápas sezony.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Aaron Connolly (vlevo) z Brightonu a Eric Dier z Tottenhamu.

Článek

Brighton v ligovém utkání porazil "Spurs" poprvé od dubna 1983. Naopak pro Tottenham šlo již o sedmnáctou prohru v tomto kalendářním roce, což je nejvíce ze všech účastníků Premier League.

Brighton se dostal do vedení už po třech minutách, když Hugu Llorisovi vypadl z rukavic centrovaný míč, který do odkryté brány doklepl Neal Maupay. Francouzský reprezentační gólman se navíc při zákroku zranil a musel střídat.

V 32. minutě se z malého vápna nadvakrát dokázal prosadit Connolly. Irský útočník pak v druhé půli potvrdil dominanci domácího celku, když ranou z úhlu na zadní tyč překonal náhradního brankáře Paola Gazzanigu. Connolly se tak stal prvním Irem, který ještě jako teenager dokázal vstřelit dvě branky v utkání Premier League od srpna 1999, kdy se stejný počin povedl legendě irského fotbalu Robbiemu Keaneovi.

Crystal Palace se alespoň do nedělních zápasů posunul díky výhře 2:1 nad West Hamem na čtvrtou příčku v tabulce. V londýnském derby sice od 54. minuty vedli svěřenci Manuela Pellegriniho zásluhou Sébastiena Hallera, o devět minut později ale vyrovnal z penalty Patrick Van Aanholt. Obrat v zápase dokonal v 87. minutě Jordan Ayew. Crystal Palace tak přerušilo West Hamu ligovou šňůru šesti utkání, ve kterých "Kladiváři" bodovali.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Brighton - Tottenham 3:0 (32. a 65. Connolly, 3. Maupay)
Burnley - Everton 1:0 (72. Hendrick),
Liverpool - Leicester 2:1 (40. Mané, 90.+5 Milner z pen. - 80. Maddison)
Norwich - Aston Villa 1:5 (87. Drmic - 14. a 30. Wesley, 49. Grealish, 61. Hourihane, 83. Douglas Luiz)
Watford - Sheffield United 0:0
West Ham United - Crystal Palace 1:2 (54. Haller - 63. Van Aanholt z pen., 87. Ayew)

Reklama

Související témata: