Hlavní obsah

Henryho v útoku Arsenalu nahradí Chorvat Da Silva

LONDÝN

Chorvatský fotbalový útočník Eduardo Da Silva se stal novou posilou londýnského Arsenalu, kam přestupuje za nezveřejněnou sumu z Dinama Záhřeb. Rodilý Brazilec podepsal ve čtvrtém celku uplynulého ročníku anglické ligy smlouvu na čtyři roky. Stal se tak první posilou do útoku poté, co dosavadní kanonýr Arsenalu Thierry Henry odešel do Barcelony.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Da Silva, který se nyní bude v jedné kabině scházet s kapitánem české reprezentace Tomášem Rosickým, se na jih Evropy přestěhoval z Brazílie, když mu bylo 15 let.

V roce 2002 pak dostal chorvatské občanství a o dva roky později se dostal do chorvatské reprezentace, kde se záhy stal klíčovým hráčem. Ve 14 mezistátních zápasech pokořil obranu soupeře osmkrát, z toho šest zásahů bylo v kvalifikace mistrovství Evropy.

V dresu Dinama Záhřeb se Da Silva představil ve 104 ligových zápasech a soupeřům nasázel 73 branek. V sezóně 2002/03 se objevil na hostování v Interu Zaprešič, kde v 15 utkání nastřádal deset zásahů.

Arsenal nadále usiluje o posily do útoku, který má být po Henryho odchodu největší slabinou. Klub údajně projevil zájem o nigerijského střelce Obafemiho Martinse z Newcastlu a o Francouze Nicolase Anelku z Boltonu.

Reklama

Související témata: