Hlavní obsah

Liverpool koupil útočníka Torrese za miliardu korun

LIVERPOOL

Útočník Fernando Torres přestoupil z Atlétika Madrid do Liverpoolu, který za něj zaplatí 36 miliónů eur (1,03 miliardy korun). Díky této částce se třiadvacetiletý kanonýr stal druhým nejdražším španělským fotbalistou všech dob. Víc stál pouze záložník Gaizka Mendieta, který v roce 2002 odešel z Valencie do Lazia Řím za 48 miliónů eur.

Článek

Torres se zároveň stal aktérem dosud největšího přestupu letošního léta. Překonal i nedávný přesun francouzského střelce Thierryho Henryho do Barcelony, od které jeho dosavadní zaměstnavatel Arsenal inkasoval neoficiálně 24 miliónů eur.

Torresův přestup má být definitivně uzavřen ve středu. Hráč v úterý na Anfield Road absolvoval lékařskou prohlídku a zbývá mu už jen podepsat s finalistou letošní Ligy mistrů smlouvu, která údajně zní na šest let. Podle dřívějších zpráv britských médií žádal Torres týdenní plat srovnatelný s největší hvězdou Liverpoolu Stevenem Gerrardem.

V Atlétiku Torres hrál od roku 1995 nejprve v mládežnických výběrech a posledních sedm let za první tým. Ve 214 zápasech nastřílel 82 branek, ve španělské reprezentaci má bilanci 40 utkání a 14 gólů.

Opačným směrem než Torres v úterý zamířil jiný španělský fotbalista Luis García za nezveřejněné odstupné.

Reklama

Související témata: