Hlavní obsah

Tévezův přestup do Manchesteru prý blokuje asociace a liga

MANCHESTER

Přestupu argentinské fotbalové hvězdy Carlose Téveze do Manchesteru United brání podle listu The Sun anglická asociace a vedení Premier League. Důvodem je fakt, že Tévezova hráčská práva nevlastní jeho dosavadní zaměstnavatel West Ham United, ale britský podnikatel íránského původu Kia Joorabchian, respektive jeho agentura Media Sports Investment.

Článek

Londýnský klub jej loni získal zadarmo a platil za něj Joorabchianovi jen "pronájem", což anglická legislativa zakazuje.

Asociace proto West Ham na jaře potrestala pokutou 5,5 miliónu liber (asi 233 miliónů korun) a nyní trvá na tom, že pokud Tévez někam přestoupí, musí být vyplaceno odstupné klubu, nikoli třetí straně.

"Abych řekl pravdu, myslel jsem, že se to vyřeší už před víkendem. Celé to zdržuje jen Premier League," řekl v pondělí webovým stránkám Manchesteru United trenér Alex Ferguson. Přestup je podle něj ale téměř hotovou věcí. "Vše podstatné je již dohodnuto, snad to budeme moci dotáhnout do konce co nejdřív," dodal Ferguson.

"Nechceme ale udělat žádnou chybu. Nic podezřelého ani nelegálního, snažíme se kopírovat přestup Mascherana do Liverpoolu," uvedl slavný trenér. Další Argentinec z Joorabchianovy "stáje" Javier Mascherano z West Hamu odešel na Anfield Road již v zimě a tehdy vedení anglické soutěže nic nenamítalo.

V britském tisku se spekuluje, že Manchester zaplatí za Téveze 20 miliónů liber (asi 848 miliónů korun). To by z třiadvacetiletého útočníka udělalo druhého nejdražšího hráče tohoto léta. Víc stál jen Španěl Fernando Torres, kterého koupil Liverpool z Atlétika Madrid za miliardu korun.

Reklama

Související témata: