Hlavní obsah

Francouzský záložník Malouda přestoupil z Lyonu do Chelsea

Francouzský fotbalista Florent Malouda se definitivně stal hráčem londýnské Chelsea, kam přestoupil z týmu šestinásobného francouzského mistra Lyonu. V druhém celku uplynulého ročníku anglické ligy podepsal smlouvu na čtyři roky. Přestupová částka nebyla oficiálně zveřejněna, podle britských médií se pohybuje kolem 20 miliónů eur. Lyon původně požadoval o pět miliónů eur více.

Článek

Malouda nyní vyrazí s Chelsea na soustředění do Los Angeles. Třicetinásobný francouzský reprezentant měl hned několik nabídek z předních evropských celků, ovšem od začátku preferoval přestup do Chelsea.

Sedmadvacetiletý Malouda se tak opět setká v jednom mužstvu se dvěma bývalými spoluhráči. Před dvěma roky do Londýna zamířil z Lyonu také Michael Essien a s Didierem Drogbou se Malouda setkal během působení v Guingampu. Kanonýr Pobřeží slonoviny také údajně vydatně lobboval u vedení Chelsea za angažování Maloudy.

Levý záložník, který byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulé ročníku francouzské ligy, se stal čtvrtou posilou Chelsea, která oproti rivalovi z Manchesteru United na hráčském trhu příliš neutrácí. Anglický mistr utratil již padesát miliónů liber, zatímco Chelsea před Maloudou získala zdarma tři volné hráče - Steva Sidwella z Readingu, peruánského útočníka Claudia Pizarra z Bayernu Mnichov a izraelského obránce Tala Ben Haima z Boltonu.

Reklama

Související témata: