Hlavní obsah

Ljungberg míří z Arsenalu do Fiorentiny, "Kanonýry" posílí Sagna

STOCKHOLM

Švédský fotbalový reprezentant Fredrik Ljungberg zvažuje, že odejde z londýnského Arsenalu do italské Fiorentiny. Agentuře Reuters to oznámil hráčův manažer Claes Elefalk. Arsenal naopak z francouzského Auxerre přilákal ofenzivně laděného obránce Bakariho Sagnu.

Foto: REUTERS

Fredrik Ljungberg (vpravo) má z Arsenalu namířeno do Fiorentiny.

Článek

Ljungbergův konec v Arsenalu je také téměř hotovou věcí. "Oba klubu spolu jednají a když se dohodnou, Fredrik - přestože je v Londýně spokojený - vážně zvažuje odchod," prohlásil manažer. Zhruba před dvěma týdny přitom třicetiletý záložník prohlásil, že chce v Londýně zůstat až do konce kariéry.

Spoluhráč českého reprezentanta Tomáše Rosického přišel do Arsenalu v roce 1998 a byl jednou z hlavních postav klubových úspěchů v posledních letech. V dresu londýnského celku odehrál 316 zápasů a nastřílel 72 gólů. Stal se také prvním hráčem v historii, kterému se podařilo skórovat ve svou finále Anglického poháru po sobě, když se prosadil jak ve finále 2001, tak o rok později.

Gallas rozlobil Wengera 

Londýnský Arsenal tak ztratí po hvězdném útočníkovi Thierrym Henrym, který na konci června zamířil do Barcelony, i další dlouholetou oporu. Za Ljungberga by "Kanonýři", s nimiž se dnes zapojil do přípravy také kapitán národního týmu Tomáš Rosický, měli dostat asi 5,5 miliónu liber, o půl miliónu víc pak zaplatí za Sagnu. Kouč Arséne Wenger počítá s tím, že dosavadní pravý bek Emmanuel Eboué zaujme Ljungbergovo místo v záloze, zatímco Sagna se postaví do defenzivní čtveřice.

Wengerova přestupová politika však vzbuzuje rozpaky. Své pochybnosti o její správnosti dal například najevo obránce Arsenalu William Gallas, který veřejně kritizoval Wengera s tím, že klub nezískal žádné "opravdu velké jméno", což prý může znamenat nedostatek ambicí před příští sezónou. "Nepřišel jsem sem hrát o třetí místo," nebral si servítky Gallas. Ten do Arsenalu přišel před rokem z Chelsea výměnou za Ashleyho Colea.

Wengera, který v létě získal z chorvatského Dinama Záhřeb jenom útočníka Eduarda da Silvu, řeči francouzského reprezentanta rozzlobily, ale k žádnému trestu zatím nesáhl.

Reklama

Související témata: