Hlavní obsah

Wenger přemluvil Fabregase, aby neodcházel do Realu Madrid

LONDÝN

Trenér Arsenalu Arsene Wenger přemluvil dvacetiletého záložníka Cesce Fabregase, aby odmítl nabídku Realu Madrid. Španělský mistr se začal o katalánského fotbalistu zajímat, když AC Milán odmítl jeho rekordní nabídku na Brazilce Kaká.

Článek

"Wenger se s Fabregasem sešel ve středu a jako otec mu promluvil do duše. Cesc, pro kterého je trenér Arsenalu jako druhý táta, poslechl," citovala agentura Reutets hráčova manažera Josebu Diaze. "Wenger mu řekl, že po odchodu Thierryho Henryho do Barcelony ho tým bude potřebovat víc než kdy jindy. A Cesc nikdy nenechá na holičkách někoho, kdo mu věří. Proto bych chtěl poděkovat Realu Madrid za jeho zájem a vzkázal jim, že se jim možná zadaří na třetí pokus," dodal.

Madrid se začal o Fabregasovy služby ucházet před rokem. Prezident klubu Ramón Calderón tehdy záložníka uvedl na seznamu jmen hráčů, které při volbách do čela klubu slíbil, že přivede. Původně chtěl Calderón koupit Brazilce Kaká, AC Milán však rekordní nabídku na 80 miliónů eur odmítlo.

Fabregas přišel do Londýna jako šestnáctiletý v roce 2003. Loni s klubem podepsal osmiletou smlouvu, naznačil však, že jeho budoucnost v týmu bude záviset na možném odchodu trenéra Wengera.

Reklama

Související témata: