Hlavní obsah

Mourinho se zastal Andreje Ševčenka

LONDÝN

Trenér londýnské Cheslea Jose Mourinho se domnívá, že by se měl Andrej Ševčenko stát jednou z hlavních opor Blues v příští sezóně. Naznačil také, že by se mu líbilo, kdyby se sehrál s Drogbou, aby tak mohli příští sezónu nastupovat častěji vedle sebe. Mourinho se ukrajinského útočníka zastává i přes loňskou sezónu, v níž do anglického týmu přestoupil jako veliká hvězda z italského AC Milán.

Článek

V sezóně však Ševčenko konto soupeřových gólmanů zatížil pouze čtyřmi prvoligovými trefami. „Pokud se své role zhostí a svými výkony v dalších zápasech si zaslouží místo v základní jedenáctce, budu velice rád,“ uvedl portugalský trenér v londýnských službách pro BBC. „Doufám, že je toho schopen. Pokud bude Ševa hrát dobře, budu stavět Didiera Drogbu a Ševčenka dohromady. Nevidím v tom žádný problém,“ poukázal na uplynulý rok, kdy si obě hvězdy herně příliš nevyhovovaly.

Mourinho tak vyloučil všechny dohady o možném odchodu ukrajinského střelce, které se vyrojily právě po střelecky neúspěšné sezóně.

Šanci dám i jiným

Přesto přiznává, že šanci může dostat jakýkoliv jiný hráč. „Máme velké množství výborných hráčů a nejsem ten typ trenéra, který by nechával hrát fotbalisty ve svém týmu jenom kvůli jejich zvučnému jménu,“ řekl Mourinho.

„Všichni musí bojovat o místo v prvním týmu a abych řekl pravdu, domnívám se, že letos to budou mít všichni velmi těžké, protože sestava je opravdu kvalitní,“ dodal optimisticky.

Reklama

Související témata: