Hlavní obsah

Rosický nedohrál v přípravě, ale měl by být v pořádku

Jen půl hodiny strávil Tomáš Rosický na hřišti ve středečním přípravném utkání fotbalistů Arsenalu Londýn v Salcburku. Český záložník se poté raději nechal vystřídat, protože ucítil bolesti ve stehně. Trenér anglického klubu Arsene Wenger však po zápase uklidnil všechny fanoušky české hvězdy vyjádřením, že by se nemělo jednat o nic vážného.

Článek

Ve stejném duchu ostatně mluvil i samotný Rosický. "S těmi potížemi, co jsem měl loni,  by to nijak souviset nemělo. Máme teď hodně náročnou přípravu, poslední týden mě bolí všechno," řekl bezprostředně po utkání deníku Sport. V zápase jej ve 32. minutě vystřídal Bacary Sagna.

Arsenal se připravuje v Rakousku už týden a ve středu byl hostem domácího šampiona u příležitosti slavnostního otevření nového stadiónu s umělou trávou pro potřeby mistrovství Evropy 2008. Kanonýři sice prohráli 0:1, ale kouč Wenger byl po zápase celkem spokojený.

"Jsem spokojený s tím, co jsme předvedli za hru. Výsledek nebyl až tak důležitý. Než dal soupeř gól, měli jsme řadu šancí. Což je vzhledem k tomu, jak hrál Salcburk velmi defenzivně, docela potěšující zjištění," řekl Wenger a pochválil novou posilu klubu Eduarda da Silvu.

"Mohl několikrát skórovat. Předvedl, že je velmi nebezpečný hráč a ukázal své špičkové kvality," dodal na adresu útočníka, za kterého Arsenal zaplatil osm miliónů liber. Za Salcburk nastoupil v zápase Karel Piták, další čeští fotbalisté Patrik Ježek a Vratislav Lokvenc do hry nezasáhli.

Reklama

Související témata: