Hlavní obsah

Robben buď prodlouží v Chelsea, nebo bude prodán do Realu

LONDÝN

Nizozemský fotbalista Arjen Robben stojí před ultimátem, které mu dal trenér Chelsea José Mourinho. Buď prodlouží smlouvu, nebo ho londýnský klub prodá do Realu Madrid. Robbenovi současná smlouva vyprší až za dva roky, vedení si jej ale chce pojistit na delší období.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Arjen Robben (na zemi) při defenzivní práci během tréninku nizozemské reprezentace

Článek

Chelsea nabízí Robbenovi novou čtyřletou smlouvu, která by mu měla zaručit týdenní příjem ve výši 90 tisíc liber (asi 3,7 milionu korun), hráč ji ale odmítá. Celé léto o něj přitom projevuje zájem Real a média už o přestupu několikrát informovala jako o hotové věci, Mourinho ale pokaždé zprávy dementoval a prohlásil, že třiadvacetiletou oporu prodat nehodlá. Teď ale zřejmě změnil názor.

Pokud do týdne Robben smlouvu nepodepíše, Chelsea zahájí se španělským velkoklubem jednání o jeho prodeji. Podle deníku The Sun bude Chelsea požadovat odstupné okolo 25 miliónů liber. Nový trenér Realu Bernd Schuster má o rychlonohého záložníka eminentní zájem. "Musíme posilovat a jak začne sezóna, bude to už složité. Budeme jednat až do konce přestupního období, Robben je pro nás důležitý," prohlásil Schuster v rozhovoru pro španělskou rozhlasovou stanici El Laguero.

Reklama

Související témata: